Colorado Avalanchen tähtipelaaja Matt Duchene on ollut jo viime kaudesta lähtien siirtohuhujen kohteena, mutta denveriläisseura ei näytä saavan vaihtokauppaa aikaiseksi.

Newsdayn toimittaja Arthur Staple kertookin kahteen lähteeseen nojaten, että Duchenen leirissä – erityisesti kanadalaistähden agenttina toimivan Pat Brissonin toimesta – on jo ilmassa turhautumista Avalanchen GM:nä toimivaan Joe Sakiciin.

Brisson näkee, että Sakic toimii koko ajan niin sanottuna riippakivenä vaihtokaupan suhteen ja hän onkin sanonut, että sillä saattaa olla voimakkaasti laskeva vaikutus Duchenen hintaan.

Toisin sanoen kyse on samankaltaisesta efektistä kuin reipas vuosi sitten Tampa Bay Lightningin ja Jonathan Drouinin kohdalla, kun pelaaja itse halusi lähteä ja toi julki tyytymättömyytensä floridalaisseuran toimintaan.

Tuolloin muut seurat yrittivät polkea Drouinin hintaa huomattavan alas, yrittäen käyttää molempien osapuolien ahdingon hyväkseen.

Todella potentiaalinen tarjous oli jo olemassa

Staple tietää myöskin kertoa, että NHL:n varaustilaisuuden aikana Joe Sakicin pöydällä olikin jo erittäin hyvä tarjous New York Islandersilta, sillä brooklynilaisseura oli tarjonnut Duchenesta ainakin puolustaja Travis Hamonicin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron.

Sakic ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kovaan tarjoukseen, tai hän ei ainakaan tarttunut siihen riittävän ajoissa, ja lopulta Islanders päätti kaupata Hamonicin Calgary Flamesiin, saaden hänestä yhden ykköskierroksen varausvuoron ja lisäksi vielä kaksi toisen kierroksen varausvuoroa.

Duchenen tyytymättömyys denveriläisseurassa näkyi erittäin voimakkaasti viime kauden aikana, kun Avalanche rämpi järkyttävällä tavalla ja myös pelaajan omat otteet olivat kaukana siitä, mihin hän pystyy.

26-vuotias kanadalainen jäikin 77 runkosarjaottelussa ainoastaan tehoihin 18+23=41, mitkä olivat hänen NHL-uransa heikoimmat sitten kauden 2011-12.

Samassa yhteydessä selvisi myös se, että Islanders oli saanut Hamonicista tarjouksen Toronto Maple Leafsin suunnalta, mikä piti sisällään James van Riemsdykin sekä ykköskierroksen varausvuoron. Lopulta Islandersin GM Garth Snow hylkäsi tarjouksen.

– Meillä oli useita skenaarioita ja tartuimme mielestämme parhaimpaan. Tämä antaa nuorille puolustajillemme mahdollisuuden saada peliaikaa ja olemme todella luottavaisia jatkaessamme näillä eväin eteenpäin, Snow kommentoi päätöstään.

– Tämä antaa meille mahdollisuuden joko käyttää nämä varausvuorot varaustilaisuudessa tai vaihtoehtoisesti hyödyntää tulevissa vaihtokaupoissa.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.