Ensi kaudella Liiga-kaukaloita valloittamaan lähtevä Petrus Palmu sai ilouutisia Pohjois-Amerikan suunnalta, kun hänet varattiin NHL:ään.

19-vuotias pienikokoinen suomalainen oli varauskelpoinen jo kaksi vuotta sitten järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa, mutta hän joutui lopulta odottamaan vuoroaan tämän kesän varaustilaisuuteen.

Lopulta 171-senttisen suomalaistaiturin nimi kuulutettiin kuudennella kierroksella, numerolla 181, kun Vancouver Canucks varasi ensi kaudella Turun Palloseuraa edustavan Palmun riveihinsä.

Luonnollisesti Palmun kohdalla niin sanottuna esteenä on pidetty hänen kokoaan. NHL on kuitenkin muuttunut kahden viime kauden aikana paljon aiempaa vauhdikkaampaan suuntaan, että nykyisin myös pienemmillä pelaajilla on mahdollisuutensa.

Palmu pelasi kolme viime kautta OHL-seura Owen Sound Attackissa. Kaksi ensimmäistä kautta olivat jo vahvaa suorittamista, sillä ensimmäisellä kaudellaan hän teki 42 tehopistettä ja toisella 49. Pankki kuitenkin räjähti niin sanotusti viime kaudella, kun hän takoi 62 runkosarjaotteluun uskomattomat tehot 40+58=98, tehotilaston ollessa +31.

Tahti pudotuspeleissä oli niin ikään huimaa, sillä 17 ottelua tuottivat pisteet viimeisen kautensa joukkueen varakapteenina toimineelle Palmulle pisteet 13+8=21.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.