NHL:ssä jysähti tällä viikolla melkoinen pommi, kun selvisi, että allergia pitää Marian Hossan sivussa ainakin kauden 2017-18 ja päättää kenties koko hänen pelaajauransa.

Uutinen oli luonnollisesti tyrmäävä koko Chicago Blackhawks -organisaatiolle, mutta samalla se tarkoitti sitä, että seuralle aukeaa palkkakaton alle lisätilaa 5,275 miljoonan dollarin edestä.

Tai ainakin piti aueta.

Tilanne ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen, kuin voisi kuvitella. NHL:n toimistolla nimittäin pohditaan aktiivisesti, että voiko Blackhawks asettaa Hossaa pitkäaikaistoipilaiden listalle, mikä siis toisi tuon edellä mainitun lisätilan seuran palkkakattoon.

Toimittaja Greg Wyshynski tietää nimittäin kertoa, että asia on ollut NHL:n tiedossa jo viikkojen ajan, eikä se ole edelleenkään päässyt lopputulokseen asiassa.

Myös Blackhawksin GM:nä toimiva Stan Bowman on ottanut asiaan kantaa ja todennut, ettei hänellä ole mitään varmuutta, miten toimia Hossan poissaolon ja hänen cap hitin kanssa.

– Tilanne ei ole niin yksinkertainen, kuin ihmiset ehkä kuvittelevat. He ehkä ajattelevat, että meillä on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahdollisuus korvata Marian jollain toisella pelaajalla, Bowman kommentoi asiaa Chicago Sun-Timesin toimittaja Mark Lazerukselle.

Bowmanin ura on katkolla vakavan ihoallergian vuoksi. Hän on joutunut käyttämään lääkkeitä pystyäkseen pelaamaan ja sen myötä lääkärit ovat huolestuneet tablettien sivuvaikutuksista. Hossa itse kommentoi tilannettaan seuraavasti:

– Viimeisten parin vuoden aikana, Blackhawksin lääkintähenkilökunnan seurannan alaisena, olen käynyt yksityisesti saamassa hoitoa etenevään ihosairauteeni ja kärsinyt lääkkeiden aiheuttamista sivuoireista, Hossa kommentoi tilannettaan ESPN:n mukaan.

– Lääkkeiden aiheuttamista vakavista haittavaikutuksista johtuen, minun ei ole mahdollista pelata jääkiekkoa kaudella 2017-18. Vaikka olen pettynyt siihen, etten pysty pelata, minun on ajateltava tilanteeni vakavuutta ja sitä, miten hoidot ovat vaikuttaneet elämääni sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.