Suomalaispelaajat, kuten Sami Vatanen, Erik Haula ja Antti Raanta ovat olleet viime aikoina isosti tapetilla erilaisten siirtohuhujen vuoksi.

Chicago Blackhawksin organisaatiossa pelaavalla Ville Pokalla tämä ei ole kuitenkaan tulossa eteen, sillä The Athleticin mukaan suomalaispuolustajalle ollaan jo värkkäämässä jatkosopimusta.

Pokasta on tulossa 1.7 rajoitettu vapaa agentti, minkä jälkeen hän olisi valmis kuuntelemaan tarjouksia myös toisilta seuroilta. The Athleticin kiekkotoimittaja Scott Powers kuitenkin kertoi, että Pokka ja Blackhawks käyvät jo neuvotteluja uudesta sopimuksesta.

Pokan päättyvä sopimus on hänen tulokassopimuksensa, jonka hän teki vuonna 2014. Blackhawksin kovan puolustuksen johdosta mies ei ole pelannut urallaan vielä yhtä ainutta NHL-ottelua, vaikkakin hän on toiminut AHL-seura Rockford IceHogsin yhtenä johtavista puolustajista.

Edellisen kolmen kauden aikana 23-vuotias suomalaispuolustaja on pelannut AHL:ssä 220 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 24 maalia ja yhteensä 105 tehopistettä.

Pokka on alunperin New York Islandersin toisen kierroksen varaus kesältä 2012, joten hän ei ole vielä onnistunut lunastamaan kaikkia häneen kohdistettuja odotuksiaan NHL:n puolella. Tästäkin huolimatta seurassa ollaan luottavaisia hänen suhteensa.

– Me emme ole luopuneet toivosta Villen suhteen. Nyt hänen on tehtävä paljon töitä. Jälleen kerran on muistettava, että hän on 23-vuotias, joten kyse ei ole siitä, että hän olisi jo ylittänyt parhaat pelivuotensa, Blackhawksin apulais-GM Norm Maciver kertoi äskettäin The Athleticin mukaan.