Nashville Predators oli viime kaudella, pelaajasiirtojen takarajalla, yksi niistä seuroista, jotka olivat yhteydessä Colorado Avalancheen Matt Duchenen tiimoilta.

Avalanchen kanadalaissentterin uskotaan lähtevän tänä kesänä, mahdollisesti jo aivan lähipäivinä, denveriläisseurasta ja Predators on jälleen kiinnostunut miehestä.

Esteeksi saattaa kuitenkin muodostua sama ongelma kuin helmikuussa: Avalanche haluaa ennen kaikkea vaihtokaupassa takaisin kärkipuolustajan.

Predatorsilla olisi toki tarjota sellainen, pelaahan seurassa PK Subbanin, Ryan Ellisin, Roman Josin ja Mattias Ekholmin kaltaiset nimet. Samaan aikaan puolustusosasto on kuitenkin seuran suurin valttikortti ja asia, joka johdatti tennesseeläiset pudotuspeleissä aina Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Luonnollisesti Predatorsin GM:nä toimiva David Poile, joka palkittiin viime yön NHL:n palkintogaalassa vuoden GM -palkinnolla, haluaisi vahvistaa joukkuettaan ja siten tehdä siitä entistä vahvemman. Vaan onko hän valmis tekemään sitä puolustuksensa kontolla ja oikeastaan se oleellisin kysymys on se, että vahvistuisiko joukkue vai heikentyisikö se Duchene-kaupassa.

Näiltä osin New York Islanders vaikuttaakin eittämättä potentiaalisimmalta laskeutumispaikalta tälle 26-vuotiaalle taiturille, sillä myös heiltä löytyy läjäpäin kovia puolustajia – esimerkiksi laajennusdraftissa se suojasi viisi puolustajaa – ja se on myös valmis luopumaan heistä.

Nähtäväksi jää, että mitä tapahtuu, mutta tällä hetkellä kaikki Pohjois-Amerikan arvostetuimmat toimittajat, Darren Dregeriä ja Pierre LeBrunia myöten, puhuvat Duchene-Predators-yhtälöstä, joten mahdollista hänen hankkiminen joka tapauksessa on.