Montreal Canadiensin päätös hankkia Jonathan Drouin, ja kiinnittää hänet kuusivuotiseen jatkosopimukseen, tarkoittaa lähes satavarmasti Alex Galchenyukin kauppaamista.

Kanadalaisseuran GM:nä toimiva Marc Bergevin on jo pidemmän aikaa kaupitellut todella aktiivisesti yhdysvaltalaishyökkääjää, jonka ailahtelevat otteet ovat maksamassa hänelle Canadiens-uran, ja Drouinin hankinnan jälkeen puheet kaupasta ovat vain kiihtyneet.

Itse asiassa Canadiensille on jo löytynyt huhujen mukaan parikin potentiaalista kauppakumppania ja kyseiset seurat ovat New York Rangers sekä Edmonton Oilers.

Rangersin tiedetään olevan valmis luopumaan Derek Stepanista. 26-vuotias yhdysvaltalaispeluri ei ole oikein missään vaiheessa lunastanut itselleen toden teolla sitä ykkössentterin asemaa, jota hänelle on kaavailtu. Kun samaan aikaan sekä Mika Zibanejad että Kevin Hayes ovat osoittaneet pystyvänsä käytännössä ottaen samaan, Rangersilla on oikeasti varaa luopua Stepanista.

Stepan on vahvasti kahteen suuntaan pelaava hyökkääjää, joka on jokaisella neljällä viime kaudellaan iskenyt runkosarjassa 53-57 tehopistettä.

Sitä seuraavaa askelta ei ole kuitenkaan nähty ja itse asiassa viime kaudella hän olikin hienoisessa laskusuhdanteessa. Pisteitä tuli runkosarjassa toki se 17+38=55, mutta hän pelasi 81 runkosarjaottelua, kun taas kahden edelliskauden ottelumäärät olivat 72 ja 68.

Ryan Nugent-Hopkins on puolestaan ollut lähes koko Oilers-uransa ajan erilaisten siirtohuhujen kohteena, ja aivan kuten Stepanille, myös hänelle päättynyt kausi oli henkilökohtaisella tasolla hienoinen pettymys.

24-vuotias kanadalaissentteri teki 82 runkosarjaotteluun tehot 18+25=43, kun hän muutoin on ollut koko ajan yli 50 tehopisteen tahdissa, vaikka hänelle on kirjattu vähemmän otteluita.

Toisaalta Galchenyukia on huhuttu käytettävän vaihtokaupassa nimenomaan puolustajaan, jollaista Canadiens eittämättä tarvitsee, luovuttuaan huippulupaavasta Mikhail Sergachevista Drouin-kaupan yhteydessä.

Toisaalta taas joukkue kaipaa samaan aikaan tehoja myös hyökkäyspäähän, joten sinällään Galchenyuk olisi korvattava suoraan toisella hyökkääjällä, tai muutoin Drouinin tuoma vaikutus joukkueeseen jää selkeästi vähäisemmäksi.

Niin tai näin, Galchenyukin kauppaaminen voidaan jo luokitella satavarmaksi.