Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby on pelannut NHL:ssä vuodesta 2005 lähtien, eli takana on nyt 12 vuotta todellista tähtiloistoa.

Matkan varrelle on mahtunut lukemattomia komeita suorituksia, joista kruunuina ovat ehdottomasti Crosbyn kaksi voittamaa Stanley Cupin mestaruutta. Nämä ovat tulleet vuosina 2009 ja 2016.

Crosby pelaa finaaleissa tälläkin hetkellä, mikä tarkoittaa sitä, että 12 kauden aikana mies on edennyt finaaleihin saakka neljään kertaan. Edellämainittujen vuosien lisäksi Crosby ja Penguins pelasivat Stanley Cupista keväällä 2008.

Tästäkin huolimatta Crosby on tehnyt uransa aikana ainoastaan neljä maalia finaaliotteluissa. Itseasiassa näistä viimeisin syntyi viime yönä, ja kyseessä todellakin oli harvinaisuus.

Vastaava tilanne, eli siis Crosbyn maali, on nähty viimeksi finaaleissa kahdeksan vuotta sitten, keväällä 2009. Se tarkoittaa sitä, että hän ei tehnyt esimerkiksi viime vuoden finaaleissa yhtä ainutta osumaa.

Tämä ei tokikaan tarkoita sitä, että mies olisi ollut finaaliotteluissa jollakin tasolla huono, sillä esimerkiksi viime keväänä hän vei nimiinsä pudotuspelien parhaalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn.

NHL

@NHL
Crosby counters.

A backhand breakaway beauty from Sid ties things up. #StanleyCup

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.