Pittsburgh Penguins voitti viime yön trillerissä Ottawa Senatorsin vasta toisessa jatkoerässä, kiitos Chris Kunitzin iskemän maalin, jonka avulla se eteni toista vuotta peräjälkeen Stanley Cupin finaaleihin.

Samalla se tarkoitti sitä, että Penguins kruunattiin toista vuotta putkeen NHL:n Itäisen konferenssin mestariksi, minkä se johdosta se palkittiin Prince of Wales Trophylla, jonka se on voittanut nyt seurahistoriansa aikana kuuteen eri otteeseen.

Konferenssin mestaruuspytyllä on myös oman perinteensä, sillä tavanomaisesti, kuten esimerkiksi Nashville Predators tänä vuonna, ei koske lainkaan omaansa. Sen on tarkoitus tuoda hyvää onnea varsinaisiin finaaleihin, mutta kaikki eivät tähän puppuun usko.

Toki se ei tarkoita sitä, etteikö pelaajat olisi silti taikauskoisia. Nimittäin Penguinsin kapteenina toimiva Sidney Crosby on päässyt pystiin käsiksi nyt neljään kertaan, joista jopa kolmesti hän on ottanut pokaaliin käsiinsä.

Tämäkin johtuu toki puhtaasti taikauskosta, sillä ainoa kerta, kun Crosby ei ottanut pystiä haltuunsa oli vuonna 2008, jolloin Penguins hävisi finaalit Detroit Red Wingsille. Vuonna 2009 ja 2016 Crosby teki asiat toisin ja Penguins voitti Stanley Cupin molemmilla kerroilla.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.