Dallas Starsin toimistoa odottaa kiireinen kesä, sillä vaikka se kaappasikin itselleen tärkeän palasen Ben Bishopin muodossa, ei seuran kokoonpano ole vielä lähelläkään sillä mallilla, että GM Jim Nill voi nostaa jalat pöydälle ja alkaa nauttimaan kesän lämmöstä.

Esimerkiksi sillä on tällä hetkellä riveissään kolme maalivahtia, joiden yhteenlaskettu cap hit on muhkeat 15,3 miljoonaa dollaria. Jo alusta alkaen, kun Bishop saapui seuraan, oli selvää, että joko Antti Niemen tai Kari Lehtosen kohtaloksi koituu sopimuksen ulosostaminen.

Tällä hetkellä, pelkästään jo numeroiden valossa, voidaan pitää lähes selvänä, että Lehtonen saa jäädä Stars-riveihin ja Niemi joutuu etsimään itselleen uuden seuran kesän vapailta markkinoilta. Tämä säästäisi seuran palkkakatossa noin 3 miljoonaa dollaria.

Ikä tekee vielä tepposensa

Bishop on maailmanluokan maalivahti ja takuuvarma aloittaja juuri nyt, mutta mitenkäs tilanne on muutaman vuoden päästä. 30-vuotias yhdysvaltalaisvahti nimittäin teki tähtipaitojen kanssa kuusivuotisen sopimuksen, jonka umpeutuessa hän on siis 36-vuotias.

NHL:ssä pelasi viime kaudella vakinaisesti kuusi yli 35-vuotiasta maalivahtia: Roberto Luongo, Ryan Miller, Craig Anderson, Henrik Lundqvist sekä Mike Smith. Kukaan heistä ei pelannut yli 60 runkosarjaottelua.

Joten on selvääkin selvempää, että tuossa iässä ollessasi sinun on oltava maailmanluokan maalivahti, tai varustettuna pitkällä sopimuksella, jos mielit saada pelata vielä aloittavan maalivahdin roolissa. Vain aika näyttää, mikä Bishopin tilanne tulee olemaan, kun vuodet vierivät eteenpäin.

Ja jos (ja kun) Niemi ostetaan sopimuksestaan ulos, tarkoittaa se sitä, että Starsin kakkosvahtina toimii tulevaisuudessa 33-vuotias Lehtonen, joka täyttää vuosia tämän vuoden marraskuussa.

Pohjoisamerikkalainen urheilusivusto Fanrags kirjoittaakin jutussaan, että koska Starsilla on tänä kesänä useita varausvuoroja, mukaanlukien kaksi ykköskierroksen varausta, ei olisi lainkaan hullua, että Stars pyrkisi vaihtamaan Lehtosen jossakin paketissa nuorempaan varamaalivahtiin.

Vaihtoehtoina tässä vaiheessa astuvat esiin muun muassa Washington Capitalsin Philip Grubauer tai Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo.

Molemmat nuorukaiset ovat ehtineet jo todistamaan olevansa päteviä kakkosvahteja, joihin on lupa luottaa ykkösvahdin joutuessa esimerkiksi telakalle loukkaantumisen vuoksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.