Colorado Avalanchen viime kausi oli yksi surkeimmista koko modernin ajan NHL:ssä. Se onnistui keräämään nimittäin 82 ottelusta vain 22 voittoa ja 48 pistettä. Ero toiseksi viimeiseksi sijoittuneeseen Vancouver Canucksiin oli käsittämättömät 21 pistettä.

Avalanchen huhuiltiin aloittavan tyhjennysmyyntinsä jo viime kevään siirtotakarajan aikana, ja etenkin Gabriel Landeskogia ja Matt Duchenea huhuiltiin aktiivisesti toisaalle. Tyhjennysmyynti jäi kuitenkin tekemättä, syystä tai toisesta.

Nyt se on kuitenkin tehnyt ensimmäiset ratkaisunsa surkean viime kauden johdosta. Omalla tavallaan muutokset tuntuvat pieniltä, sillä kenkää sai kolme valmentajaa.

Näistä merkittävin uutinen oli maalivahtivalmentaja Francois Allairen potkut. Mies toimi roolissaan kaudesta 2013-14 lähtien, minä aikana seuran ykkösvahtina toimiva Semyon Varlamov pelasi myös erinomaisia kausia. Oikeastaan ainoa umpisurkea kausi oli juuri edellinen sesonki, mitä ei yksinään voi laittaa Varlamovin piikkiin.

Allaire onkin todistanut olevansa työssään erinomainen, sillä hän on voittanut urallaan kolme Stanley Cupia. Ensimmäiset kaksi tulivat Patrick Royn kanssa Montreal Canadiensissa (1986, 1993) ja viimeisin Anaheim Ducksissa (2007) Jean-Sebastien Gigueren kanssa työskennellessä.

Kenkää saivat myös apuvalmentajat Tim Army sekä Dave Farrish.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.