Ottawa Senators on yllättänyt tällä kaudella käytännössä jokaisen NHL-seuraajan, sillä se pelaa tällä hetkellä Itäisen konferenssin finaaleissa hallitsevaa mestaria, Pittsburgh Penguinsiä, vastaan.

Se ei myöskään ole ollut ottelusarjassa heittopussin asemassa, vaan viime yön voittonsa ansiosta kahden päivän päästä joukkueet kamppailevat legendaarisessa Game 7:ssä.

Senators saa eittämättä kiittää sensaatiomaisesta kaudestaan päävalmentaja Guy Boucheria, joka astui rooliin täksi kaudeksi, korvaten tehtävässä Dave Cameronin. Olit siis Senatorsin valmentajaruletista mitä mieltä tahansa, niin tällä kertaa valinta ja ratkaisu osoittautui oikeaksi.

Kun Boucher harkitsi ottavansa työn vastaan, oli hänellä eritoten yksi ehto: osaava ykkösmaalivahti. Ilman tällaista mies ei olisi luultavasti suostunut Senatorsin tarjoukseen, ja juuri nyt saamme todistaa sitä, miksi asia oli Boucherille tärkeä.

Nimittäin Senatorsin ykkösvahti Craig Anderson on ollut lähes läpi kevään loistavalla tasolla, muutamaa uinahdusta ja heikompaa ottelua lukuunottamatta. Esimerkiksi viime yönä hän otti käsittämättömät 45 koppia ja päästi selkänsä taakse vain yhden maalin. Senators voitti kamppailun lukemin 2-1.

– En olisi ottanut tätä työtä ilman tietoa siitä, että joukkueella on pätevä ykkösvahti. Se olisi helvettiä ja synkkyyttä ilman sellaista. Sitten tajusin, että meillä on Anderson, Boucher kertoi suorin sanoin kiekkotoimittaja Frank Seravallin Twitter-tilin mukaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.