Monet ovat naureskelleet Montreal Canadiensin kustannuksella, kun se päätti treidata nyt Stanley Cupista pelaavan PK Subbanin Nashville Predatorsiin.

Kun kauppa, jossa toiseen suuntaan matkasi Predators-kapteeni Shea Weber, oli toteutunut ja kausi käynnistynyt, Canadiens vaikutti sillä hetkellä kaupan suuremmalta voittajalta. Weber oli suoraan, kuin se puuttunut palanen kanadalaisseuran palapelistä.

Toki samaan aikaan pelaajien iät ja sopimustilanteet käänsivät kelkkaa Nashvillen suuntaan, mutta Montrealissa oltiin All in -mentaliteetilla, joskin myös Subbanin show-meiningillä oli niin ikään vaikutuksensa kauppaamispäätökseen.

Pudotuspelit ovat kuitenkin osoittaneet alkukauden olettamukset totaalisen vääriksi: siinä, missä Weber ja Canadiens lähtivät laulukuoroon jo ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen, Predators pelaa nyt Stanley Cupista.

Tämä onkin aiheuttanut melkoisia somemyrskyjä ja suoranaista naureskelua Montreal Canadiensin suuntaan.

Subbanista on nimittäin tullut heti ensimmäisellä Predators-kaudellaan, ja etenkin nyt pudotuspeleissä, yksi joukkueensa kantavista voimista. Hän on tehnyt toistaiseksi tämän kevään tosipeleissä tehot 2+8 ja kellottanut peliaikaa lähes 27 minuuttia ottelua kohden. Kanadalaispuolustaja on ollut myös erittäin fyysinen, mikä oli elintärkeä asia esimerkiksi Läntisen konferenssin finaaleissa Anaheim Ducksia vastaan.

USA Todayn artikkelin perusteella Subban ei ole kuitenkaan pelkästään loistava jääkiekkoilija tai hyväntekijä, vaan hän on myös jonkin sortin ennustaja. 28-vuotiaan puolustajan nimittäin kerrotaan tietäneen etenemisestä Stanley Cup -finaaleihin heti siirtonsa jälkeen.

– Kun minut kaupattiin, tiesin sen. Sanoin ”Uskon, että minulla on uskomaton mahdollisuus voittaa Stanley Cup tämän joukkueen kanssa”. Uskon tähän joukkueeseen, Subban paaluttaa USA Todaylle.

Subban jakaakin vuolaasti tunnustusta seuran GM:nä toimivalle David Poilelle ja päävalmentaja Peter Laviolettelle seuransa menestyksestä, unohtamatta kuitenkaan ketään.

– Se, miten David Poile ja Peter Laviolette ottivat minut vastaan – he halusivat, että tulen vain tekemään oman työni sekä olemaan tärkeä osa auttamaan tätä joukkuetta voittamaan. Ja nyt me olemme tässä tilanteessa kaikkien ansiosta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.