Nashville Predators kävi ryöstämässä viime ottelussaan menettämänsä kotiedun välittömästi takaisin itselleen, kun se kaatoi Anaheim Ducksin tämän kotihallissa.

Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin tasaista vääntöä. Nashville Predatorsin jättimenetys, joka päätti ykkössentteri Ryan Johansenin pudotuspelit, ei näkynyt liiaksi joukkueen pelaamisessa ja myöskään kakkossentteri Mike Fisherin puuttuminen kokoonpanosta ei hyydyttänyt vieraita.

Molempien joukkueiden maalivahdit, sekä Ducksin John Gibson että Predatorsin Pekka Rinne, olivat erän näkyvimmät pelaajat ja molemmat pitivätkin maalinsa puhtaana ensimmäiset 20 minuuttia.

Erätauolla ottelu sai dramaattisen käänteen, kun Gibsonin sijaan kotijoukkueen maalille luisteli Gibsonin sijaan Jonathan Bernier. Yhdysvaltalaisvahti väänsi tiettävästi polvensa avauserän aikana, eikä kyennyt enää palata erätauon jälkeen maalilleen.

Bernier otti kuitenkin alkuun varsin vakuuttavia torjuntoja ja lopulta Ducks puhkaisi kuparisen ajassa 32:46. Maalintekijänä kunnostautui Chris Wagner, joka pääsi iskemään Brandon Montourin lähietäisyydeltä lähteneestä kovasta laukauksesta jääneen irtokiekon sisään.

Predators sai kuitenkin elintärkeän tasoitusmaalin aivan toisen erän loppuun. Joukkue pelasi ylivoimalla, Josh Mansonin istuessa jäähyaitiossa, ja lopulta Colin Wilson pääsi laittamaan rystyllä kiekon sisään, aivan maalin välittömästä läheisyydestä.

Call Out News

@calloutnews
A backhand goal by #Predators Colin Wilson in Game 5 against the #Ducks.

#CallOutNews #NSHvsANA #StanleyCup

Lopulta ottelun voittomaali syntyi varsin harmittoman näköisesti käynnistyneestä tilanteesta. Predators-puolustaja Mattias Ekholm lähti hyökkäyspäähän vain pelaamaan aikaa vaihtoon suunnanneille joukkuekavereilleen.

Hän kykeni kuitenkin pitämään kiekon itsellään ja lopulta Pontus Åberg kävi iskemässä Filip Forsbergin laukauksesta seuranneesta irtokiekosta kiekon toistamiseen ohi Bernierin, ajassa 51:01.

🇦🇺👽ᔕᑭᗩᑕEᑕᗩᗰ👽🇨🇦

@Spacecam
Pontus Aberg puts Nashville up by 1 with 8 and change to go in regulation. #NHL #Playoffs #Preds #Ducks #BecauseItsTheCup

Lopulta Ducks joutui ottamaan maalivahdin pois, yrittäessään ohittaa tulikuumaa Rinnettä, mutta se ei siinä onnistunut. Sen sijaan Predators onnistui, kuin Austin Watson pääsi lähettämään kiekon omasta päästään tyhjään maaliin.

Kotijoukkueella oli maalissa myös rutkasti epäonnea matkassa, sillä Jakob Silfverbergin maila katkesi kesken hyökkäyspään tilanteen.

Ducksin maalilla Bernierille kirjattiin 16 torjuntaa ja Gibsonille kymmenen. Rinne puolestaan venyi pelivälineen eteen upeasti 32 kertaa ja hän oli eittämättä joukkueensa kirkkain tähti voitossa, palaten takaisin tulikuumalle tasolleen.

Predatorsin voiton myötä Läntisen konferenssin finaalisarja on katkolla tennesseeläisille kuudennessa ottelussa, vieläpä kotihallissaan, jossa se on hävinnyt viimeiseen 11 pudotuspeliotteluun ainoastaan yhden pelin.