Dallas Starsin mennyt kausi oli täysin päinvastainen, mitä seuralta odotettiin. Joukkue jäi ulos pudotuspeleistä, eikä se pystynyt näin puolustamaan viime kauden konferenssifinaalipaikkaa.

Surkea kausi vaati veronsa, sillä päävalmentaja Lindy Ruff sai väistyä päävalmentajan paikalta. Lisäksi joukkueen suomalaisvahdeista ainakin toinen on lähtökuopissa, kun Stars kiinnitti Ben Bishopin pitkällä sopimuksella.

Starsin kannalta positiivinen asia tapahtui Draft Lotteryssa, jossa arvottiin kesän ensimmäiset kolme varausvuoroa. Stars nousi sijalta kahdeksan sijalle kolme, joten sillä on erinomainen mahdollisuus varata lahjakas nuori lupaus – mikäli se vain aikoo pitää varausvuoronsa.

GM Jim Nill nimittäin ilmoitti torstaina, että joukkue on valmis kauppaamaan oman varausvuoronsa, jos hinta on oikea.

– Olen puhunut jo muiden joukkueiden kanssa mahdollisesta vuoron kauppaamisesta, jossa saisimme laatupelaajan takaisin päin, Nill totesi torstaina NHL Networkin radiokanavalle.

– Se antaa meillä paljon vaihtoehtoja. Luulen, että tämä tilanne tulee lämpenemään, mitä lähemmäs menemme.

Kahden kärjen jälkeen tasaisempaa

Kesän varaustilaisuudesta on ennakoitu Nolan Patrickin ja Nico Hischierin välistä taistelua ykkösvarauksesta. Kaksikon jälkeen pelaajamassaa on pidetty tasaisempana, jolloin vuorojen kauppaaminen ei olisi niin suuri yllätys. Nillin mukaan jokaiselle joukkueelle on tarjolla jotain, koska vaihtoehtoja on paljon.

– Takana on ehkä kymmenen pelaajan ryhmä, ja tässä vaiheessa joukkueen tarpeet astuvat esiin. Etsitkö isoa ja vahvaa sentteriä? Etsitkö maalivainuista laituria? Vai etsitkö voimahyökkääjää? Siellä on paljon vaihtoehtoja tarjolla.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.