Sveitsin maajoukkuetta pitkään, tarkemmin sanottuna vuodet 1998-2010, valmentanut Ralp Krueger on tuttu nimi NHL:n seuraajille Edmonton Oilersista, jonka valmentajana hän toimi kolmen kauden ajan (2010-13).

Näistä kaksi ensimmäistä sesonkia meni apuvalmentajan pestin turvin, mutta viimeiseksi kaudeksi hänet ylennettiin seuran pääkäskijäksi.

Tämän jälkeen hän on toiminut Kanadan olympiajoukkueen konsulttina (2014) sekä viime syksyn World Cupissa Team Europen päävalmentajana.

Euroopan kokoelmajoukkue marssikin turnauksessa sensaatiomaisesti finaaleihin saakka, kunnes tie nousi pystyyn Kanadaa vastaan. Joukkueen loistavat otteet saivatkin NHL-seurat kiinnostumaan saksalaisen palveluksista.

– Oli hieno ja kunnianarvoinen asia, kun minulle tarjottiin kahta eri työpaikkaa NHL:stä viime kesänä ja olin iloinen, että minua ei oltu unohdettu. Jouduin kuitenkin hylkäämään molemmat tarjoukset, Krueger kertoi NBC Pro Soccer Talkin Joe Prince-Wrightin haastattelussa, joka julkaistiin viime tiistaina.

Uudet tuulet puhaltavat

Mitä ihmettä, lähteenä NBC Pro Soccer Talk? Tähän on kuitenkin syynä se, että Krueger toimii Englannin Valioliiga-seura Southamptonin hallituksen puheenjohtajana. Tämä onkin myös syy siihen, miksi NHL ei ollut tällä kertaa tarpeeksi houkutteleva vaihtoehto.

– Tuntuu siltä, että olemme juuri aloittaneet kaiken täällä (Englannissa). Etenkin johtoryhmämme uudelleenorganisointi, jonka juuri suoritimme, on luonut sellaisen ilmapiirin, että voimme viedä asiat uudelle tasolle.

– Rakastan yhä lajia ja minulla on paljon ystäviä mukana pudotuspeleissä, joten pidän heitä tiukasti silmällä. Lisäksi minun poikani pelaa tällä hetkellä jääkiekon MM-kisoissa. Mutta juuri nyt Southampton on se juttu. Elämässä ei tarvitse koskaan laittaa mitään ovia kiinni, mutta juuri nyt rakastan oloani täällä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.