Harva pelaaja kieltäytyy mahdollisuudesta pelata NHL:ssä, mutta kokenut hyökkääjä Geoff Platt päätyi tähän ratkaisuun.

NHL on unelma valtaosalle jääkiekkoilijoista ja sitä se oli varmasti myös Kanadassa lähes koko ikänsä viettäneelle, mutta sittemmin valkovenäläistyneelle Plattille.

Toki kanadalaishyökkääjä on päässyt jo toteuttamaan unelmansa NHL:ssä pelaamisesta, sillä hänelle kirjattiin kausien 2005-08 aikana 46 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 4+10.

Mutta hänelle olisi tarjoutunut mahdollisuus jatkaa tuota unelmaansa ja toteuttaa se oikein huolella, vakiinnuttaen pysyvästi pelipaikkansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Hän ei kuitenkaan tarttunut täkyyn.

– New York Rangers olisi halunnut hänet kauden 2015-16 jälkeen, mutta hän päätti jäädä Eurooppaan, sillä hänellä on suomalainen vaimo, hänen agenttinsa Dan Milstein paljastaa venäläislehti Sovetsky Sportille.

– Platt halusi olla lähempänä kotiaan.

Niinpä 31-vuotias pienikokoinen peluri, joka vietti vajaan kauden ajan Tampereen Ilveksessä (2008-09), teki sopimuksen ruotsalaisseura Växjö Lakersin kanssa ja palasi kesken kauden takaisin KHL:ään, tällä kertaa CSKA Moskovan riveihin.

Vuodet 2009-2014 Platt vietti puolestaan valkovenäläisseura Dynamo Minskissä, minkä myötä hän sai myös maan kansalaisuuden ja edusti sen myötä uutta kotimaataan sekä vuoden 2014 että 2015 MM-kisoissa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.