New York Rangersin tolppien välissä nähtiin seuran osalta jo päättyneellä kaudella tilanne, jossa Antti Raanta nousi haastamaan Henrik Lundqvistin paikasta joukkueen ykkösvahtina.

Manhattanilaisseurassa tilanne oli täysin uusi. Lundqvist oli ollut Rangersin itsevaltias ykkösmaalivahti vuosikausien ajan, mutta hetkessä hänen tasonsa romahti ja samaan aikaan Raanta tarttui hetkellisesti ykkösvahdin tonttiin kiinni.

Lopulta marssijärjestys palasi ennalleen, ja Lundqvist pelasi kohtuullisen vahvat pudotuspelit, mutta samalla se jätti ilmoille paljon kysymysmerkkejä: Onko Lundqvistista enää kannattelemaan joukkuetta samalla tavalla kuin aiemmin? Pitäisikö hänet kaupata? Onko Rangers valmis luopumaan Raannasta?

Näitä kysymysmerkkejä ei olisi olemassa ilman tulevana kesänä odottavaa Vegasin laajennusdraftia. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että kukin NHL-seura voi suojata vain yhden maalivahdeistaan ja tässä kohtaa Raanta on liipaisimella.

Samaan aikaan Pohjois-Amerikassa on kuitenkin alettu spekuloida entistä vahvemmin sillä, että Lundqvist saattaisi olla jopa kaupan ja sitä kautta Raannasta tehtäisiin seuran uusi ykkösvahti. Lähtökohtaisesti skenaario vaikuttaa epätodennäköiseltä, mutta samalla se kertoo paljon seuran tulevaisuudesta.

28-vuotias Raanta, joka on nyt pelannut NHL:ssä neljä kautta, joista kaksi Chicago Blackhawksissa ja kaksi New York Rangersissa, tiedostaa tilanteensa. Hän haluaisi palata New Yorkiin haastamaan Lundqvistin, mutta samaan aikaan unelma ykkösvahdin tontista elää luonnollisesti.

– Kaikki ympäri liigan puhuvat laajennusdraftista. Itse voin keskittyä ainoastaan siihen, että olen Ranger, Raanta pohtii Newsdayn haastattelussa.

– Jokainen maalivahti NHL:ssä haluaa olla se ykkönen, se on se unelma. Jos, ja kun, tulen takaisin tänne (New Yorkiin), täällä on kaveri, joka on ykkösvahti, ja se on hyvä haaste. Yritän olla koko ajan sekä parempi että tasaisempi ja sitä kautta olla jonain päivänä ykkösvahti.

Raannan unelma ykkösvahdin tontista, tai ainakin realistisesta mahdollisuudesta siihen, saattaa kuitenkin odottaa itse asiassa Vegasissa. Suomalaisvahti nimittäin teki juuri päättyneen kauden otteillaan itsestään yhden potentiaalisimmista vaihtoehdoista yhdeksi seuran maalivahdeista.

Raumalaislähtöisen Raannan osalta viime kausi kattoi 30 runkosarjaottelua, joissa hän torjui tilastoin 92,20/2.26, lyöden Lundqvistin molemmissa edellä olevissa kategorioissa ja selkeästi. Nollapelejä Raannalle kirjattiin puolestaan neljä, mikä sekin oli tuplaten enemmän kuin ruotsalaiskollegallaan ja 26 aloittamastaan ottelusta hän voitti 16.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.