Dallas Stars hankki aiemmin tällä viikolla maalivahti Ben Bishopin neuvotteluoikeudet Los Angeles Kingsiltä.

Bishop kertoi hyvin nopeasti olevansa innoissaan neuvotteluoikeuksien siirtymisestä teksasilaisseuralle.

– En halua mennä asioiden edelle, koska tiedän, että meidän täytyy käydä neuvotteluprosessi läpi, mutta olen innoissani, Bishop totesi muutama päivä sitten The Dallas Morning Newsille.

– Tiedän tämän alueen, koska valmistuin Friscon lukiosta ja tiedän miten intohimoisia fanit ovat täällä. Olin siis todella innoissani kuultuani uutiset.

Kuten arvata saattoi, Bishopin ja Starsin välisistä neuvotteluista tuli ikään kuin vain muodollisuus ja yhteisymmärrys varsinaisesta sopimuksesta löydettiin nopeasti. Stars nimittäin tiedotti allekirjoittaneensa 30-vuotiaan yhdysvaltalaisen kanssa kuuden vuoden ja 29,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

– Kuten jo aiemmin sanoin, Ben on eliittimaalivahti tässä liigassa ja olen innoissani, että hän on nyt osa joukkuettamme. Ben on sitoutunut siihen, mitä pyrimme rakentamaan täällä ja hänen intohimonsa olla osa sitä, paistoi läpi neuvottelujen, Starsin GM:nä toimiva Jim Nill totesi seuran tiedotteessa.

Samalla Bishopin sopimus sinetöi Kari Lehtosen ja Antti Niemen kohtalon. Todennäköisesti toisesta heistä tulee Starsin kakkosvahti ja toisen kohtalona on joko kauppaaminen muihin maisemiin tai vaihtoehtoisesti sopimuksen ulososto, mikäli vaihtokumppania ei löydy.

Lähtökohtaisesti ainakin Niemen kauppaaminen vaikuttaa heikosti sujuneen viime kauden osalta mahdottomalta. Mikäli siis Stars haluaa pitää Lehtosen, joutunee se ostamaan Niemen sopimuksen ulos.

Yksi skenaario tosin on se, että Vegas Golden Knights nappaa toisen suomalaismaalivahdeista riveihinsä laajennusdraftissa. Sekä Niemi että Lehtonen jäävät suojaamatta Bishopin sopimuksen myötä ja Nill yrittänee varmastikin, jopa ylimääräisen houkuttimen kera, saada vegasilaisseuran GM:nä toimivan George McPheen kiinnittämään toisen suomalaisvahdeista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.