Joonas Donskoi debytoi NHL-kaukaloissa viime kaudella, kun hän pelasi San Jose Sharksin riveissä 76 ottelua ja iski erinomaiset 36 (11+25) pistettä.

Donskoin mennyt kausi ei sujunut kuitenkaan samalla tavalla, sillä Donskoi pelasi 61 ottelua tehoilla 6+11=17. Donskoi nousi usean Sharks-fanien suosikiksi viime kevään pudotuspeleissä, jossa hän oli elementissään. 25-vuotias Donskoi iski nimittäin 24 otteluun 12 (6+6) tehopistettä.

Tämän kauden ailahtelevat otteet saivat monet pohtimaan hänen tulevaisuuttaan Sharksin joukkueessa, mutta nyt tilanteessa on näkyvissä selvä muutos.

The Mercury Newsin nimettömän lähteen mukaan Sharks olisi nimittäin tekemässä Donskoin ja Melker Karlssonin kanssa usean vuoden jatkosopimukset. Molempien sopimus Sharksin kanssa päättyy tulevana kesänä ja heistä tulee rajoitettuja vapaita agentteja, mikä tarkoittaa sitä, että Sharksilla on heidän kanssaan ensisijaiset neuvotteluoikeudet.

Jatkosopimuksen syntyessä Donskoille olisi luvassa selvä palkankorotus, sillä hän tienasi ensimmäiset kaksi kautta tulokassopimuksen verran kaudessa, noin miljoona dollaria per kausi.

Sharksilla kiireinen kesä tulossa

Donskoin jatkosopimus on vain yksi tehtävä, jonka seuran GM Doug Wilsonin on tehtävä, sillä seuralla on useita pelaajia, joiden sopimus päättyy kesällä. Joe Thornton ja Patrick Marleaun sopimukset päättyvät kesällä, ja heidän kohdallaan onkin mielenkiintoista nähdä, mitä seurajohto tekee.

Molemmat pelaajat eivät tule enää päivääkään nuoremmaksi, joten Sharksilla on mietinnän paikka, jos se aikoo esimerkiksi nuorentaa joukkuettaan.

Myös Marc-Eduard Vlasic sekä Martin Jones voivat mahdollisesti saada jatkosopimukset jo tulevan kesän aikana, vaikka heidän nykyiset sopimukset päättyvätkin vasta kesällä 2018.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.