Edmonton Oilersin ja Anaheim Ducksin ottelusta odotettiin vauhdikasta kamppailua, ja sellainen siitä todellakin tuli.

Valitettavasti vain Ducksin kannalta Oilers oli se, joka iski kiekkoa maaliin. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat jo 5-0 ja loppulukemat kirjattiin maalein 7-1. Ottelun hahmo oli tehot 3+2 iskenyt Leon Draisaitl. Saksalaishyökkäjä iski tehot 2+1 jo ottelun avauserään, mutta se ei vielä riittänyt; upea maali ottelun toisessa erässä sinetöi Draisaitlin hattutempun.

Draisaitlin lisäksi ottelun hahmoihin kuului tehot 2+2 iskenyt Mark Letestu. Ducksin maalilla aloittanut John Gibson vaihdettiin maalilta tilanteessa 3-0, mutta maalille luistellut Jonathan Bernier ei onnistunut virkaveljeään paremmin.

Ottelussa nähtiin maaleista huolimatta yksi käsittämätön tilastofakta: Connor McDavid ei nimittäin kerännyt tehopistettäkään, vaikka hänen joukkueensa osui tolppien väliin peräti seitsemän kertaa.

Oilersin voitto tiesi sitä, että sarja palaa takaisin Anaheimiin, ja tuon ottelun voittaja tulee kohtaamaan konferenssifinaaleissa tulikuuman Pekka Rinteen edustaman Nashville Predatorsin.