Nashville Predatorsilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus katkaista ottelusarja St. Louis Bluesia vastaan, mutta vielä ei ollut tennesseeläisten aikan.

Predators-pelaajien unelman toteutuminen seuran historian ensimmäisestä konferenssifinaalipaikasta saa vielä ainakin toistaiseksi odottaa itseään. Selkä seinää vasten kotonaan pelannut Blues nimittäin onnistui hyydyttämään Predatorsin pelin, eivätkä edes Pekka Rinteen huippuotteet riittäneet vierasjoukkueelle.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen. Se hallitsi ottelutapahtumia, mutta edelleenkin Rinteen ohittaminen oli työn ja tuskan takana. Avauserässä esimerkiksi Jaden Schwartz joutui kokea kokeneen suomalaisvahdin mahtivireen. Rinne menetti upeassa tuplatorjunnassaan maskinsakin, mutta kykeni suojelemaan maaliaan ja pitämään ottelun maalittomana.

AtoZ Sports Nashville

@AtoZSports
Woah, Pekka Rinne.

Predators joutui erän loppupuolella myös jäähyongelmiin, mutta se kykeni tappaamaan osittain toiseen erään venyneet alivoimatilanteensa.

Ensimmäiselle erätauolle edettiin siis 0-0-lukemista, mutta ajassa 25:43 isäntien Dmitrij Jaskin onnistui viemään kotijoukkueen ansaitusti johtoon, kun hän iski kiekon verkkoon Alex Pietrangelon laukauksesta seuranneesta irtokiekosta. Iso hatunnosto tulee tehdä väkisin aloitusvoiton napanneelle Vladimir Sobotkalle.

Molemmat joukkueet jäähyilivät toisen erän aikana ja lopulta se konkretisoitui ylivoimamaalina. Osuma kirjattiin vieraiden nimiin, kun James Neal tasoitti ajassa 33:50 PK Subbanin ja Roman Josin syötöistä.

Subbanin esityö maaliin oli silmiä hivelevää, sillä parin pakki-pakki-syötön jälkeen hän näytti lähtevänsä lämäämään, mutta sen sijaan antoikin painavan syötön maalin nurkalla odotelleelle Nealille, jolla oli helppo työ ohittaa Jake Allen.

Näistä 1-1-asetelmista lähdettiin ottelun päätöserään, mutta tilanne eli nopeasti. Aiemmin ottelussa Rinteen haamupelastuksen kohteeksi joutunut isäntien Jaden Schwartz sai haluamansa, kun hän ohitti ajassa 40:25 suomalaisvahdin.

Rinteelle ei jäänyt osumassa mitään palaa, sillä hän joutui ensiksi pysäyttämään suoraan edestään lähteneen ohjurikiekon, jota on lähestulkoon mahdoton kontrolloida, ja lopulta Schwartz pääsi iskemään niin sanotusti karat sisään.

Erinomaisesti koko kevään pelannut Predators-puolustus saa ottaa osuman isosti kontolleen, sillä joukkueen nopeasta pelinkääntöpelaamisesta ei ollut tilanteessa tietoakaan.

Lopulta 2-1-lukemat jäivät myös ottelun loppulukemiksi, sillä vieraiden kiri jäi tyngäksi, Bluesin hallittua päätöserän tapahtumia. Isäntien maalilla Allenille kirjattiin 21 torjuntaa, kun taas Rinteelle niitä kertyi 30.

Predators vaikutti ensimmäistä kertaa tänä keväänä siltä, kuin virta olisi loppunut kesken, ja näin usein käy, kun joukkueella on käytössään kolme ottelupalloa sarjan voiton suhteen.

Tappiosta huolimatta Rinne ylsi ottelussa suomalaisittain upeaan merkkipaaluun, sillä hänellä on nyt NHL:n historian kaikista suomalaisvahdeista eniten pelattuja pudotuspeliotteluita. Taakse jäi suomalaislegenda Miikka Kiprusoff.

1. Antti Niemi, 67 ottelua
  2. Pekka Rinne, 57 ottelua
  3. Miikka Kiprusoff, 56 ottelua

Seuraavaksi ottelusarja on katkolla tennesseeläisille kotikaukalossaan, missä joukkue kukisti lopullisesti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Chicago Blackhawksin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.