Pekka Rinteen viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi Nashville Predatorsin ja St. Louis Bluesin välisessä toisessa kohtaamisessa, mutta suomalaisvahti palasi enemmän kuin nopeasti voittojen tielle.

Ottelun avauserä oli todella tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, sekä tasaviisikoin että ylivoimalla, mutta ensimmäisten 20 minuutin aikana nähtiin ainoastaan yksi maali.

Tuosta maalista vastasi kotijoukkue Predatorsin Ryan Ellis, joka ohitti Jake Allenin Filip Forsbergin ja PK Subbanin syötöistä. Kotijoukkueen ylivoima oli päättynyt juuri kolme sekuntia ennen verkkojen heilumista, joten osumaa voisi periaatteessa sanoa ylivoimamaaliksi.

Ottelun toisessa erässä Predators otti pelin isosti haltuunsa. Se pääsi aloittamaan toisen kaksikymppisen kahden miehen ylivoimalla, mutta ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään tätä. Hyvin nopeasti jäähyjen päätyttyä Cody McLeod kuitenkin hyödynsi paineen Blues-päädyssä ja iski taululle, omasta irtokiekostaan, 2-0-lukemat.

Kesken Predatorsin hallinnan Alexander Steen pääsi kuitenkin kaventamaan ottelun uskomattoman hienolla ohjausmaalillaan, pelikellon näyttäessä aikaa 32:59. Syöttäjiksi osumaan merkittiin kiekon laukonut Alex Pietrangelo sekä Vladimir Sobotka.

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Alexander Steen's deflection gets the #stlblues within 1.

Erän loppupuolella nähtiinkin sitten ehkä koko ottelun suurin torjunta. David Perron pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä, puolittaisen karkumatkansa päätteeksi, mutta Rinne liikkui erinomaisesti syvyyssuunnassa maaliltaan vastaan ja puhtaasti vastaantulonsa ansiosta pysäytti tilanteen.

Mark Harris

@itismarkharris
HUGE stop by Pekka Rinne. #Preds

Päätöserään lähdettiin, kiitos Rinteen torjunnan, Predatorsin 2-1-johtolukemista. Viimeinen erä olikin Bluesin hallintaa, sillä se sai päälle jonkinasteisen kirivaihteen.

Maalien muodossa se ei kuitenkaan konkretisoitunut ja lopulta ajassa 54:11 isäntien Roman Josi iski viimeisen niitin Bluesin arkkuun. Osumassa ykkössyöttäjänä toimi Colton Sissons, joka syötti myös joukkueensa toisen maalin.

Thomas Willis

@TomAWillis
Roman Josi from Demonbreun. #Preds #STLvsNSH

Maalivahdeista Rinteelle kirjattiin 22 torjuntaa, kun taas Allen oli selkeästi työllistetympi toisessa päässä 31 torjunnallaan. Ottelusarja on nyt Predatorsille 2-1 ja myös seuraava ottelu pelataan Nashvillessä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.