St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä iski jo kuluvan pudotuspelikevään kolmannen tehopisteensä.

Kauden 2016-17 oli todellinen pohjanoteeraus Lehterälle, joka löysi ajoittain itsensä katsomon puolelta. Sama trendi jatkui myös pudotuspeleissä, sillä hän pelasi Minnesota Wildia vastaan pelatun ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, mutta istui kolme seuraavaa terveenä pressiboksissa.

Lopulta hän sai uuden mahdollisuutensa viidennessä Wild-ottelussa ja hän oli välittömästi isosti mukana ratkaisemassa joukkueensa etenemistä pudotuspelien toiselle kierroksella. Hän syötti joukkueensa kolmannen maalin ja kirjasi niin ikään maaliin johtaneen syötön jatkoerässä syntyneeseen voitto-osumaan.

Ensimmäisessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan hän jäi tehopisteittä. Joukkueensa tappiosta ja vähäisestä peliajastaan huolimatta hän merkkautti tehotilaston +1, jatkaen vahvoja pudotuspeliotteitaan.

Toisessa ottelussa Predatorsia vastaan nähtiin puolestaan hänen NHL-uran neljäs pudotuspelimaali, joka oli tämän kevään osalta ensimmäinen. Lehterä jäi maalinedustalle odottelemaan irtokiekkoa ja sellainen lohkesi Pekka Rinteen erinomaisen pelastuksen jälkeen, Lehterän ohittaessa maanmiehensä ilmasta ”huitaisemallaan” 2-2-tasoitusosumalla.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
Wait for it... #stlblues

Lehterä on nyt siis pelannut tänä keväänä neljä pudotuspeliottelua, joissa hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa on 0.75. Se on melkoinen kohennus runkosarjan keskiarvoon, joka oli 0.34.

Lopulta Lehterän osuma nousi arvoon arvaamattomaan, sillä se käynnisti kotijoukkueena toimineen Bluesin kirin. Kiri huipentui vain vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria syntyneeseen Vladimir Tarasenkon voitto-osumaan, joka oli venäläispelaajalle illan toinen. Vain hetkeä aiemmin PK Subbanilla oli ollut toisessa päässä lähes täydellinen maalintekopaikka, lähietäisyydeltä.

Predatorsin puolelta maaleista vastasivat ottelun avauserässä maalinteon aloittanut James Neal ja päätöserän alkajaisiksi tennesseeläiset johtoon vienyt Ryan Ellis. Aivan ottelun viime sekunneilla Viktor Arvidsson ohjasi kiekon vielä tolppaan, mutta maaliin asti peliväline ei tietään löytänyt.

Maalivahdeista Jake Allenille kirjattiin 22 torjuntaa, kun taas Rinteen torjuntamäärä oli 17.

Itse ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 1-1 ja seuraavaksi sarja siirtyy Nashvilleen.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.