Yön toisessa ottelussa kohtasivat Pittsburgh Penguins sekä Washington Capitals. Joukkueet kohtasivat myös viime kevään pudotuspeleissä, ja silloin Penguins oli parempi voitoin 4-2.

Joukkueilta löytyy paljon aikaisempaa historiaa, mutta Capitals oli onnistunut vain kerran etenemään jatkoon, kun se oli pelannut Penguinsia vastaan.

Itse ottelun maalinteon aloitti Penguins-kapteeni Sidney Crosby vasta ottelun toisessa erässä. Jake Guentzel tarjoili avopaikan Crosbylle, joka latasi kiekon vastustamattomasti ohi Capitals-vahti Braden Holtbyn.

Capitals ei ehtinyt toipua avausosumasta kuin 58 sekuntia, ja kiekko oli jälleen Crosbyn toimesta maalissa. Näin Penguins sai toiseen erään parhaan mahdollisen alun, kun se johti jo reilun minuutin kohdalla 2-0.

Capitals kuitenkin ryhdistäytyi toisen erän lopussa, kun Alex Ovechkin kavensi ottelun 1-2. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Evgeni Kuznetsov antoi Capitalsin vielä toivoa, kun hän tasoitti ottelun ajassa 48.05. Lopullisen niitin iski kuitenkin Nick Bonino, joka onnistui maalinteossa ottelun kolmannen erän puolessa välissä.

Suomalaispuolustaja Olli Määtän onnistui kerätä syöttöpiste Penguinsin 1-2-johtomaaliin. Tehopiste oli Määtälle tämän kevään toinen (0+2=2).

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.