Florida Panthersin osalta mennyt kausi oli paha pettymys. Viime kaudella joukkue voitti oman divisioonansa, mutta tippui heti pudotuspelien avauskierroksella New York Islandersille.

Täksi kaudeksi odotukset olivat kovat, mutta tulos ei vastannut niitä millään tavalla. Ensin Gerard Gallant sai potkut, jonka jälkeen käynnistyi varsin erikoinen episodi. Seuran GM Tom Rowe nimittäin astui seuran penkin taakse, mutta ei onnistunut kääntämään kurssia, joten Panthersin kausi päättyi jo runkosarjaan.

Rowe siirrettiin muihin tehtäviin, kun seuraa pitkään johtanut Dale Tallon nimettiin takaisin GM:n tehtäviin. Tallonilla on kesää kohti mentäessä yksi tärkeä tavoite: löytää seuralle uusi päävalmentaja.

– Me etsimme modernia isähahmoa, hyvää kommunikoijaa ja hyvää opettajaa. Joku, joka on vankka, mutta reilu ja pystyy ajatella kaiken ulkopuolelta, koska luovuus on tärkeä. Se erottaa sinut muista joukkueista, jotka pelaavat samalla tavalla, Tallon kertasi WQAM-radiokanavalle.

Uusi päävalmentaja yliopistosta?

Yksi ehdokas, joka on yhdistetty Panthers-leiriin, on Denverin yliopistossa kolmatta vuotta valmentava Jim Montgomery. Sportsnetin mukaan Panthers on jo haastatellut Montgomerya, mutta mitään vakavampaa ei ole vielä ilmaantunut.

Panthersiin on yhdistetty Montgomeryn lisäksi muun muassa Vancouver Canucksin entinen päävalmentaja Willie Desjardins sekä Montreal Canadiensin entinen valmentaja Michel Therrien.

– Mahdollisia vaihtoehtoja on myös pudotuspelijoukkueissa, joiden kanssa emme voi vielä keskustella, Tallon totesi.

Samaan yhteyteen Panthersin GM mainitsi, että todennäköisesti päävalmentajan palkkaus tapahtuu vasta kesäkuun puoleen väliin mennessä – toisin sanoen varaustilaisuuden yhteydessä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.