Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen nousi NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella arvoon arvaamattomaan, kun hän iski Washington Capitalsia vastaan kevään toisessa ottelussa kaksi maalia.

Näistä toinen oli vielä kaiken lisäksi kamppailun ratkaissut voitto-osuma jatkoerässä, joten pudotuspeliurakka ei olisi voinut juuri paremmin alkaa.

Capitals oli kuitenkin etevämpi joukkue kuusi kamppailua kestäneessä sarjassa, kun se eteni jatkoon otteluvoitoin 4-2. Monessa tapauksessa tämä tarkoittaa usealle pelaajalle kesälomaa, mutta ei Kapaselle.

Kapanen ei kuitenkaan suinkaan suuntaa kohti Ranskan MM-kisoja, vaan Maple Leafs päätti lähettää nuorukaisen takaisin farmiseuran riveihin.

AHL-joukkue Toronto Marliesin paidassa Kapanen on ollut tällä kaudella erinomaisessa lennossa, ajoittain jopa dominoivan hyvä, sillä runkosarjan aikana pelatut 43 ottelua tuottivat 18 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä.

Marlies pelaa parhaillaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Albany Devilsiä vastaan. Ottelusarja on tilanteessa 1-1, kun taasen jatkoon etenee kolmella voitolla. Osapuolet jatkavat sarjaa jo tulevana yönä, kun sarja siirtyy Torontoon.