Markus Nutivaara oli monien leijonafanien keskuudessa se kaikkein halutuin vahvistus Leijonien MM-kisajoukkueeseen.

Nyt fanit, ja luonnollisesti myös Nutivaara itse, joutuvat niellä pettymyksen karvasta kalkkia. Nuori suomalaispuolustaja, joka löi kaikkien yllätykseksi itsensä läpi NHL:ssä heti ensimmäisellä Pohjois-Amerikan kaudellaan, joutuu isoon leikkaukseen.

Hänen lonkkansa korjataan ja sairausloman pituus on lähtökohtaisesti noin neljä kuukautta. Nutivaaran siis pitäisi olla valmiina NHL-kautta 2017-18 varten, mutta MM-kisoissa häntä ei missään nimessä tulla näkemään. Asiasta kertoi The Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline.

Aaron Portzline

@Aportzline
#CBJ Markus Nutivaara having hip surgery on Tuesday. Out four months. No World Championships.

Lonkkaleikkaukset ovat NHL-kiekkoilijoille valitettavan yleisiä nykypäivänä ja siihen vaikuttaa yhä vain kohoava pelinopeus, fyysisyys ja kauden raastava otteluohjelma. Ennen lonkkaongelmia havaittiin lähinnä maalivahdeilla, mutta edellä mainituista syistä ne ovat yleistyneet voimakkaasti myös kenttäpelaajien kohdalla.

22-vuotias Nutivaara pelasi ensimmäisellä NHL-kaudellaan 66 runkosarjaottelua, joissa suomalaistulokas teki tehot 2+5. Pudotuspeleissä hän joutui istua ensimmäiset kolme ottelua katsomossa, Pittsburgh Penguinsia vastaan pelatussa ottelusarjassa, mutta sai neljännessä pelissä mahdollisuuden ja käytti sen upeasti hyväkseen tehoin 1+1, Blue Jacketsin ottaessa samalla ottelusarjan ensimmäisen ja ainoan voiton.

Kausi tuli päätökseen kuitenkin seuraavassa ottelussa, Penguinsin edettyä jatkoon voitoin 4-1. Nutivaaran pudotuspelisaldoksi jäi näin ollen kaksi pelattua ottelua, tehopisteet 1+1 ja upea teholukema +3. Ei siis ihme, että hänen kaltaiselle peruspuolustajalle, joka on erinomainen avaamaan peliä, olisi ollut tilausta Leijonissa.