Ottawa Senatorsin ruotsalaiskapteeni Erik Karlsson on ollut joukkueensa osalta ehdottomasti tämän kevään tarina.

Kaikki muistavat Boston Bruinsia vastaan pelatussa ottelusarjassa sen yhden hetken, joka tapahtui Karlssonin ollessa ”god modessa”.

Uskomaton oman pään roikkopassi, joka oli kalkuloitu täysin ruotsalaisen päässä, putosi suoraan Mike Hoffmanin lapaan ja tämä viimeisteli kevään kauneimman osuman läpiajosta, ohittamalla Peter Forsbergin aikanaan lanseeraamalla harhautuksella Tuukka Raskin.

Ylipäätään Karlsson uurasti ottelua kohden yli puoli tuntia, siis enemmän kuin kukaan muu ensimmäisen pudotuspelikierroksen pelaajista. Siinä sivussa hän tehtaili kuuteen otteluun tehopisteet 0+6 ja tehotilaston +3.

”Hän tekee, mitä Erik Karlsson tekee”

Kun otetaan huomioon, että hän teki kaiken tämän kärsiessään kantapäässä olevista hiusmurtumista, jotka esimerkiksi vaikeuttavat Senators-pelurin kääntymistä ja liikkumista vasemmalle, mitä hän pystyykään tekemään terveenä? Karlsson nimittäin itse vahvisti, että ensimmäisen ja toisen kierroksen välisen tauon aikana hän tulee toipumaan täysin kuntoon ja tuskin enää kärsii murtumien aiheuttamista haitoista.

– Hän pelaa fantastisesti. Hän tekee, mitä Erik Karlsson tekee, ja se tarkoittaa pelien ottamista hallintaansa aina silloin tällöin, joukkuekaveri Marc Methot hehkuttaa TSN:n haastattelussa.

– Olemalla ”clutch-pelaaja” meille, nousten esille otteluiden ratkaisuhetkillä antamalla upean syötön tai tekemällä maalin, on sitä, mitä hän vain tekee. Hän on loistava johtaja, erittäin kilpailuhaluinen ja se näkyy sekä hänen pelaamisessaan että päättäväisyydessään.

– Se kertoo siitä, miten paljon hän haluaa tätä (voittaa). Häntä ei voi kehua riittämiin.

Se, että Karlsson paljasti loukkaantumisensa, kertoo hänestä vain entistä enemmän. Normaalisti loukkaantumiset pidetään pudotuspelien aikaan visusti pukukopin sisällä, mutta ruotsalaispuolustaja, joka on jälleen ehdolla koko NHL:n parhaaksi puolustajaksi, ei nähnyt tarpeelliseksi piilotella tilannettaan, vaikka seuran GM:nä toimiva Pierre Dorion ei välttämättä siitä pitänytkään.

– En pidä juurikaan salaisuuksista. Ja se tuskin tulee minua enää vaivaamaan, joten halusin päästää sen vain ulos koneistostani, koska kyllästyin terveystilanteeseeni liittyviin kysymyksiin, Karlsson toteaa ytimekkäästi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.