Minnesota Wildin ja Mikael Granlundin kausi päättyi valtavaan pettymykseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun St. Louis Blues passitti joukkueen kesälomalle.

Vuorokautta myöhemmin Granlund sai kuitenkin pientä lohdutusta tilanteeseen ja enemmän kuin ansaitun kiitoksen huikealle kaudelleen, kun hänet nimettiin Lady Byng -finalistiksi.

Kyseinen palkinto ojennetaan NHL:n runkosarjassa parhaiten urheiluhenkeä ja herrasmiesmäisyyttä osoittaneelle pelaajalle. Hänen kanssaan pystistä kamppailevat Calgary Flamesin Johnny Gaudreau ja St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko.

Granlundin kohdalla yksi nimeämiseen johtanut seikka lienee se, että hän otti 81 runkosarjaottelussa ainoastaan 12 jäähyminuuttia, vaikka pelasi läpi kauden jääkiekkomaailman kirkkaimpia tähtiä ja vastustajien kärkiketjuja vastaan.

Samaan aikaan hän nakutti runkosarjaan ylivoimaiset ennätyspisteensä, ylittäen edellisen ennätyksensä upeasti 25 pisteellä, tehtyään tehot 26+43. Lisäksi hänen tehotilastonsa oli upeasti +23, mikä sekin on hänelle uusi henkilökohtainen ennätys.

Granlund jatkoi NHL:n arvostetuimpien palkintojen ehdokkuuksien osalta huimassa suomalaisrintamassa, sillä joukkue- ja ketjukaveri Mikko Koivu nimettiin aiemmin ehdolle NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja Patrik Laine puolestaan vuoden tulokas -ehdokkaaksi.