Jos tämän kevään NHL:n pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se varsin helppoa: tasaisuus.

Koskaan aiemmin NHL:n historiassa ei olla nähty näin tasaista ensimmäistä pudotuspelikierrosta, kun mittarina pidetään jatkoeriin venyneiden otteluiden määrää.

Avauskierroksella pelattiin yhteensä 42 ottelua ja niistä peräti 18 ratkesi vasta jatkoerässä. Toisin sanoen, otteluita jatkettiin peräti 42,86-prosenttisesti vielä 60 peliminuutin täytyttyä.

– Minulle se ei tule juurikaan yllätyksenä. Runkosarjassa nähty tasaisuus on nyt siirtynyt myös pudotuspeleihin, Nashville Predatorsin GM:nä toimiva David Poile totesi USA Todayn haastattelussa.

Itse asiassa juuri Predatorsin sarjassa jatkoeriin venyneitä otteluita nähtiin kaikkein vähiten – yhtä vähän kuin Ducks-Flames- ja Penguins-Blue Jackets -sarjoissa – luvun ollessa tasan yksi.

Tämä myös yllätti Poilen, sillä olihan vastassa ollut Chicago Blackhawks Läntisen konferenssin ykkönen runkosarjassa. Sen sijaan siitä, että Predators meni sarjasta jatkoon, hän ei ollut yllättynyt.

– Kun katsotte piste-eroja läpi liigan, miksi ette voisi uskoa, että mikä tahansa joukkue pystyy voittamaan minkä tahansa joukkueen? Kokonaispistemäärät olivat niin lähellä toisiaan.

NHL:n vanha ennätys oli vuodelta 2013, sillä tuolloin jatkoerän vaatineita otteluita pelattiin 17, joskin prosenttiosuus 36,10 oli selkeästi alhaisempi. Viime vuonna avauskierros piti puolestaan sisällä ainoastaan seitsemän jatkoerään venynyttä ottelua.

Aiemmin tänään kerroimme Washington Capitalsin ja Toronto Maple Leafsin välisen ottelusarjan olleen jo itsessään historiallinen.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.