NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen ehkä suurin yllätys näki päivänvalonsa, kun Nashville Predators pyyhki yhdellä suurimmista mestarisuosikeista, Chicago Blackhawksilla, lattiaa voitoin 4-0.

Ottelusarjan ehdottomasti suurimmaksi nimeksi nousi ehdottomasti Predatorsin kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne, joka torjui tässä ottelussa 30 laukausta, ja kaiken kukkuraksi ensimmäisessä ja toisessa ottelussa nollapelin.

ZodiacHockey

@zodiachockey
Pekka Rinne unfriends Anisimov #CHIvNSH

Toki, kuten myös Rinne itse on korostanut, jättimäiset kehut ansaitsee myös koko tennesseeläisnipun joukkuepuolustus, sillä kenttäpelaajat tekivät ottelusta toiseen Rinteen pelaamisen mahdollisimman helpoksi. Se ei tokikaan ota suomalaisen suorituksilta mitään pois ja monien mielestä Rinne onkin tällä hetkellä – joskin nyt on vielä todella aikaista sanoa mitään – NHL:n pudotuspelien arvokkain pelaaja tai ainakin Evgeni Malkinin ykköshaastaja.

Kokonaisuudessaan Rinnettä kohti lauottiin koko sarjan aikana 126 kertaa ja hän pysäytti näistä yrityksistä uskomattomasti 123. Toisin sanoen Blackhawks onnistui toimittamaan kiekon ainoastaan kolmesti suomalaismuurin selän taakse.

Pientä komiikkaa tilanteeseen tuo se, että Rinne merkkautti joukkueiden toisessa kohtaamisessa tililleen kaksi maaliin johtanutta syöttöä; tällä pistemäärällä hän olisi ollut Blackhawksin tehokkain pelaaja yhdessä supertähti Patrick Kanen kanssa.

Neljännessä, ja viimeisessä ottelussa, pelin avausmaalista vastasi Predatorsin Roman Josi, joka viimeisteli osumansa aikaan 29:41. Maaliin esityön tekivät Ryan Ellis ja Ryan Johansen.

2-0-maali näki päivänvalonsa puolestaan päätöserässä, ajassa 48:52, kun Colton Sissonsin huikea laukaus b-pisteiden välistä ohitti Corey Crawfordin.

AtoZ Sports Nashville

@AtoZSports
COLTON SISSONS. 2-0 #Preds

Lopulta yhdeksi illan suurimmista sankareista nousi Josi, joka viimeisteli ottelun toisen maalinsa vain 1:29 joukkueensa edellisen osuman jälkeen.

Dylan Nadwodny

@dnadders
Predators go up 3-0 off the stick of Roman Josi. HIs second of the night. Preds fans can smell it now.

Blackhawksin ainokaisesta vastasi Jonathan Toews, joka vei Rinteen nollapelin ylivoimalla ajassa 54:42, Sissonsin otettua 2+2 minuutin jäähyn.

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Jonathan Toews scores his first playoff goal since the Cup Final in 2015. #Blackhawks

Viimeinen niitti nähtiin kuitenkin ajassa 58:12, kun Viktor Arvidsson toimitti kiekon tyhjään Blackhawks-maaliin.

– Tämä oli vaikein peli, kuten tiesimme jo ennakkoon. Mutta jälleen kerran, me emme antaneet periksi ja on hienoa päättää tämä sarja teidän (fanien) edessä, Rinne hehkutti ottelun jälkeen.

– Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun päihitimme Chicago Blackhawksin ja tämä tuntuu aivan mahtavalta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.