Pittsburgh Penguinsin ja Columbus Blue Jacketsin viides, ja viimeinen, pudotuspelikohtaaminen tältä keväältä ratkesi maalivahtipeliin sekä erittäin kyseenalaiseen jäähyyn.

Edellisessä pelissä ottelusarjan avausvoiton napannut Blue Jackets tuli viidenteen otteluun tulta ja tappuraa täynnä. Se osoitti todella haluavansa viedä sarjan vielä kotihalliinsa ja vieraat hallitsivatkin avauserässä ottelua.

Ensimmäinen 20-minuuttinen osoitti välittömästi, että kyseessä tulee olemaan todellinen maalivahtien kaksintaisto. Sekä Marc-Andre Fleury että Sergei Bobrovsky ottivat nimittäin isoja torjuntoja alusta alkaen ja tästä syystä avauserässä nähtiin ainoastaan yksi maali.

Tuosta osumasta vastasi ajassa 9:07 Penguinsin hurjavireinen Phil Kessel, joka tälläsi kiekon ylivoimalla Bobrovskyn selän taakse. Jäähyllä istui tuossa kohtaa vieraiden Sam Gagner.

Toisen erän alku oli katastrofaalinen vieraiden kannalta. Bryan Rust iski kiekon Blue Jackets -maaliin ensiksi ajassa 21:07 ja vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin sama kaveri ohitti Bobrovskyn.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Awesome goal and... interesting celebration there, @rustyyy_92! 😉

@penguins
In nine career elimination games, Rust has 7 goals and 1 assist. Not bad. Not bad at all.

Kuten Blue Jackets on koko kauden ajan osoittanut, se ei ole valmis luovuttamaan missään vaiheessa. Niinpä se tulikin mukaan otteluun toisen erän puolivälin tuntumassa, kun ensiksi William Karlsson kavensi aikaan 29:30 ja vajaat kolme minuuttia myöhemmin Boone Jenner iski kiekon ylivoimalla ilmasta sisään.

Näistä jännittävistä Penguinsin 3-2-johtolukemista lähdettiin myös päätöserään. Ajassa 43:52 nähtiinkin sitten ottelun lopullinen ratkaisu, ikävä kyllä, tuomareiden toimesta. Raitapaidat passittivat vieraiden Alexander Wennbergin kaksiminuuttiselle maalivahdin estämisestä, vaikka todellisuudessa Penguinsin Scott Wilson pakotti Wennbergin osuman Penguins-vahtiin pitäen ruotsalaista pihdeissään. Lisäksi Fleury oli tilanteessa alueensa ulkopuolella.

Ja ei aikaakaan, kun Sidney Crosby iski ottelusarjalle ratkaisun, hänen osuttua ajassa 45:31, edellisen tilanteen myötä tulleella ylivoimalla.

Brady Trettenero

@BradyTrett
Wicked Sidney Crosby snipe from the angle

Penguins-kapteenin maali romahdutti vieraat ja vain 51 sekuntia myöhemmin – varsin ironisesti – juuri Wilson iski taululle jo 5-2-lukemat.

Blue Jackets antoi vielä kolmen maalin tappioasemassakin kaikkensa, vieden päätöserän laukaukset nimiinsä 19-9, mutta siitä ei ollut ohittamaan erinomaisesti pelannutta Fleurya enää kolmatta kertaa. Näin ollen Penguins marssi toiselle pudotuspelikierrokselle voitoin 4-1, ohiolaisseuran aloittaessa samaan aikaan kesälomansa.

Suomalaisittain kesäloma käynnistyi kolmella Blue Jackets -pelaajalla ja teoriassa sekä Markus Nutivaara, katsomossa koko pudotuspelit istunut Lauri Korpikoski että kuluvan kauden ajan NHL:n ja AHL:n väliä rampannut Markus Hännikäinen vapautuivat Leijonien MM-joukkueen käyttöön.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.