Suomen A-maajoukkue sai kuulla äskettäin loistavia uutisia, kun viime vuoden nuorten MM-kisoissa loistavasti pelannut Jesse Puljujärvi vapautettiin Leijonien käyttöön.

Edmonton Oilersin ratkaisu oli jopa hiukan yllättävä, sillä nyt kun organisaation AHL-seura Bakersfield Condorsin kausi tuli päätökseensä, oli vain ajan kysymys milloin Oilers aikoo nostaa nuorukaisen NHL:n puolelle.

Puljujärven MM-komennus on tarkemmin sanottuna laina. Oilers on siis oikeutettu kutsumaan nuorukainen takaisin seuran riveihin minä tahansa hetkenä, eikä Leijonilla ole tässä vaiheessa oikeutta laittaa lainkaan hanttiin.

Mutta pahaksi maajoukkueen valmennus ei kuitenkaan takuuvarmasti laita. Kuten ei laita myöskään legendaarinen Teemu Selänne, joka iloitsi asiasta Twitter-tilillään.

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne
👍hienoa! Pulju @leijonat , nyt ISO rooli joukkueessa ja kovia pelejä alle. Ehjä harjoitus kesä ja ens kaudella näyttää närhenmunat KAIKILLE💪

Ailahtelevalle kaudelle loistelias päätös

Puljujärven kausi ei ole ollut luvalla sanoen paras mahdollinen. Oilers roikotti epätasaisista otteista kärsinyttä suomalaista pitkään NHL:n puolella, vaikka hän joutuikin istumaan usean ottelun ajan katsomon puolella.

Se lopulta lähetti ”Puljun” farmiseuran puolelle, jossa hän pelasi lopulta 39 ottelua tehden näissä 12 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.

NHL:ssä suomalaishyökkääjän meno ei sen sijaan vakuuttanut, sillä 28 ottelua tuotti vain yhden maalin ja yhteensä kahdeksan tehopistettä.