NHL ilmoitti odotetun uutisen, kun se varmisti, että ensi kauden alussa Kiinassa tullaan pelaamaan kaksi harjoitusottelua Los Angeles Kingsin ja Vancouver Canucksin välillä.

Asia varmistui viimeistään siinä vaiheessa, kun NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi tästä tiedotteessa:

”2017 NHL China Games edustaa sitä, että aloitamme samalla pitkän ja menestyksekkään yhteistyön liigan, joukkueiden ja kiinalaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Odotamme innolla ensimmäisiä pelejämme Kiinassa ja toivottavasti ne tulevat inspiroimaan uusia sukupolvia nauttimaan lajistamme. Ymmärrämme sen, että on tärkeää auttaa Kiinaa rakentamaan vahva maajoukkue-ohjelma ja olemme valmiita tukemaan heitä tässä jokaisella mahdollisella tavalla.”

Tarkoituksena kasvattaa lajia kansainvälisesti

Vaikka NHL onkin täysin haluton päästämään pelaajiaan ensi vuoden olympialaisiin, joka on kenties suurin mahdollinen näyttämö mille tahansa urheilulajille, on lajipiireissä selvä halu kasvattaa lajin näkyvyyttä kansainvälisesti.

Etenkin pelaajayhdistys (NHLPA) on ilmaissut tästä jo julkisesti. Lisäksi juuri Kings ja Canucks ovat ehtineet jo pitämään viime vuosien aikana kiekkoleirejä juuri Kiinassa.

– NHL-pelaajien tuominen Kiinaan kahden ottelun ajaksi antaa nykyisille ja potentiaalisille uusille paikallisille faneille mahdollisuuden katsoa joitakin maailman parhaita pelaajia tositoimissa, pelaajayhdistyksen erityisavustaja Mathieu Schneider kertoi.

– Pelaajayhdistys on omistautunut kasvattamaan lajia kansainvälisesti ja pelaajat arvostavat tätä mahdollisuutta. Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks odottavat innolla päästessään Kiinaan pelaamaan, sillä kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus.