Ottawa Senatorsin ja Pittsburgh Penguinsin torstainen ottelu on tarjonnut varsin paljon keskustelua – kiitos Sidney Crosbyn. Crosby huitaisi Marc Methotia sillä seurauksella, että Methotin sormenpäästä irtosi pala. Crosby ei saanut tilanteesta rangaistusta.

Senatorsin omistaja Eugene Melnyk ei sulattanut Crosbyn tekoa ja hyökkäsi Crosbya kohtaan sanomalla, että Crosby on valittaja, ja että hänen tulisi saada teostaan pitkä pelikielto.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan oli tilanteesta täysin toista mieltä, ja hän nousikin puolustamaan joukkueensa kapteenia. Hänen mukaansa Crosby on täysin valittajan vastakohta.

– Kun katson ”Sidin” tekemistä tavallisina iltoina, vaikka vastustajat puolustavat häntä vastaan ja tekevät taktiikoitaan… hän ei ole pelokas eikä sano mitään, hän vain pelaa, Sullivan selvensi Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Kun kuulen tuon kaltaisia kommentteja, niin kokemukseni Sidin kanssa työskentelystä tähän saakka on täysin päinvastaista.

Crosby totesi itse, että tilanne oli vain tavallinen pelitilanne, ja näin asian on nähnyt myös moni pohjoisamerikkalainen kiekkotoimittaja. Sullivan oli Crosbyn kanssa samoilla linjoilla, eikä päävalmentaja nähnyt tilanteessa mitään väärää.

– En usko, että se oli tahallista. Hän yrittää huitaista tilanteessa mailaa. Tuollaista tapahtuu monta kertaa ottelun aikana. Se oli valitettavaa, että se osui häntä (Methotia) käteen. Niin minä sen näin.

Crosbyn agentti antoi samalla mitalla takaisin

Kuten todettua, Senatorsin omistaja Eugene Melnyk ei ollut tyytyväinen Crosbyn tekoon. Hän kommentoi rajuin sanoin Crosbya sekä pelikieltoja yleisellä tasolla.

Melnykin puheet saivat aikaan sen, että Crosbyn agenttina toimiva Pat Brisson otti kantaa Melnykin puheisiin. Brissonin mukaan Melnykin kommentit olivat täysin käsittämättömiä.

– Mielestäni joukkueen omistajan, joka antaa negatiivisia kommentteja oman organisaationsa ulkopuolisesta pelaajasta, tulisi saada sakko kyseisestä toiminnasta, Brisson totesi Darren Dregerin twiitin mukaan.

– Se on pahempaa kuin otteluiden peukalointi ja vastoin pelin henkeä.