Pohjois-Amerikkaan kuluvaksi kaudeksi suunnannut suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on allekirjoittanut uransa ensimmäisen NHL-sopimuksen.

Viime kaudella Liiga- ja Mestis-debyyttinsä tehnyt, mutta pääasiassa Oulun Kärppien junioreissa pelannut Kuokkanen siirtyi kuluvaksi kaudeksi juniorisarja OHL:ään.

Hän on pelannut tulokaskaudellaan Pohjois-Amerikassa, edustaen London Knightsia, 60 ottelua ja tehnyt niissä erittäin vaikuttavat tehot 26+36. Erinomaiset otteet huomioitiin myös hänet varanneessa Carolina Hurricanesissa, sillä raleighilaisseura solmi Kuokkasen kanssa tulokassopimuksen.

– Janne oli loistava Travers Cityssä järjestetyssä tulokasturnauksessamme syyskuussa ja hän jatkoi kehittymistään Pohjois-Amerikassa, Ontario Hockey -liigassa. Hän on fiksu ja taitava hyökkääjä. Odotamme innolla hänen ammattilaisuransa alkua, Hurricanesin GM:nä toimiva Ron Francis hehkutti seuran verkkosivuilla.

Loisti OHL:n kestomenestyjän riveissä

Hurricanes huusi suomalaislupauksensa viime kesänä toisella varauskierroksella, numerolla 43.

Kyseessä on perinteinen kolmen vuoden mittainen tulokassopimus, joka tuottaa hänelle sarjasta riippuen hyvin erilaiset tulot. Mikäli Kuokkanen nimittäin viettää ensi kauden AHL:ssä, on hänen vuosipalkkansa siellä 70 000 dollaria kautta kohden.

NHL:n puolella hän puolestaan tienaa ensimmäisestä vuodestaan 700 000 dollaria ja palkka nousee siitä vuosi vuodelta 50 000 dollaria. Kolmas vuosi tuottaisi siis 800 000 dollaria.

18-vuotias, 185-senttinen ja 85 kiloa painava Kuokkanen iski London Knightsille koko joukkueesta kolmanneksi eniten maaleja ja tehopisteissä mitattuna hän oli puolestaan neljäs. Tehopisteistään ylivoimalla hän teki 7+9.

Knightsin kausi jatkuu pudotuspeleissä, joissa se kohtaa avauskierroksella Windsor Spitfiresin. Knights, jota edustaa myös viime vuoden viitosvaraus Olli Juolevi, tunnetaan todellisena kestomenestyjänä OHL:ssä.