Gary Bettmanin kommentit alkavat olla viimeinen kuolinisku haaveille siitä, että NHL-pelaajat nähtäisiin vuoden 2018 olympialaisissa.

Bettman on viime aikoina saanut vastailla kysymyksiin liittyen NHL:n mukanaoloon olympialaisissa. Asian suhteen ei ole ollut kuitenkaan millään muotoa positiivisia uutisia kerrottavana, vaan päinvastoin – tilanne näyttää todella heikolta.

NHL:n komissaarin kommentit Sportsnetin haastattelussa alkavatkin olla jo viimeisiä nauloja kyseiseen olympialaisarkkuun.

– Sen tilanteen mukaisesti, mikä nyt vallitsee, ihmisten on syytä olettaa, että me emme ole menossa (olympialaisiin).

Pääasiassa ongelmista puhuttaessa esille ovat nousseet olympialaisten haastava ajankohta NHL-kalenterin osalta, pelaajien väsyminen ja esimerkiksi loukkaantumisvaara. Nyt Bettmanin puhuessa esille nousi jälleen myös raha, sillä kuten tiedetään, Kansainvälinen Olympiakomitea (IOC) ei suostu enää maksamaan NHL-pelaajien vakuutus- ja matkustuskuluja.

– Kun IOC tulee luoksemme ja sanoo ”hei muuten, me tiedämme pelaajien lähettämisen maksavan 15-20 miljoonaa dollaria, mitä tulee asuin-, matkustus- ja vakuutuskulujen kattamiseen” ja sitten he sanovat, etteivät he ole valmiita maksamaan niitä; jos he eivät arvosta meitä ja mukanaoloamme, niin miksi me osallistuisimme, Bettman totesi puolestaan Reutersin haastattelussa.

Sportsnet kuitenkin tietää kertoa, että oli NHL:n päätös sitten mikä tahansa, jotkin NHL-pelaajat saattavat olla joka tapauksessa menossa olympialaisiin. Eikä nyt puhuta tiettävästi vain Alexander Ovechkinista, tai ylipäätään venäläispelaajista, vaan muidenkin uskotaan olevan lähdössä.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että mikäli pelaajat alkavat yhteistuumin ilmoittamaan lähdöstään, mitä tapahtuu sen jälkeen. Se vaatisi kuitenkin yhtenäisyyttä koko NHL:n pelaajistolta, ja hyvinkin nopealla aikataululla, sillä NHL:n otteluohjelma on jo valmisteilla ensi kaudeksi.