Florida Panthersin 45-vuotias kehäkettu Jaromir Jagr oli yksi joukkueensa ykköstähdistä, kun joukkue kaatoi vieraskaukalossa New York Rangersin. Lisäksi hän ohitti

Rangers ja Panthers pelasivat vauhdikkaan ottelun, jossa manhattanilaiset veivät avauserän Mats Zuccarellon ja J.T. Millerin maaleilla nimiinsä 2-0-lukemin, kun taas vieraiden Jonathan Huberdeau ja ylivoimalla osunut Jussi Jokinen hoitivat vieraat keskimmäisellä 20-minuuttisella takaisin mukaan otteluun.

Lopulta molemmat osuivat päätöserässä kertaalleen, kun Aleksander Barkov vei upean sommitelman päätteeksi vieraat ensimmäistä kertaa johtoon ja Zuccarello puolestaan tasoitti illan toisella osumallaan.

Lopulta ottelu eteni aina voittolaukauskilpailuun saakka ja siellä pidemmän korren veti vierasjoukkue Panthers. Ja, kun voittolaukauksista on kyse, niin ratkaisijana kunnostautui – kukas muukaan kuin – ”Sasha” Barkov.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Shootout Sasha. 👀

Jagr teki jälleen historiaa – ohitti Gordie Howen

Ottelussa itse kaksi osumaa syöttänyt – niistä toisen ollessa Barkovin maali – tshekkitähti Jagr oli siis itsekin ex-seuraansa vastaan todella kovalla pelipäällä. Hän jakoi kuitenkin kaikki kehut Barkovin suuntaan, totuttuun toimittajia naurattavaan tyyliinsä.

– Me teimme joitain tärkeitä maaleja ja sitä meiltä odotetaan, Jagr puhui ensialkuun ketjunsa suorituksesta seuransa Twitter-tililtä löytyvässä haastattelussa.

– Ja Barky.. Luota häneen varmaan enemmän kuin itseeni. Ja luotan itseeni paljon, tshekki-ikoni kertoi naureskellen.

Jagr itse teki ottelussa jälleen NHL-historiaa, sillä hän nousi sarjan kaikkien aikojen ykköseksi, mitä tulee yli 40 ikävuoden jälkeen iskettyihin tehopisteisiin. Hänen pistesaldonsa on nyt Yahoo! Sportsin mukaan ”neljänkympin” jälkeen 104+165. Sillä hän ohitti Gordie Howen.

– Aion ohittaa hänet myös, mitä tulee pistemääriin 50 ikävuoden jälkeen, Jagr päätti huumorisävytteisellä linjallaan.