Jokaisella pelaajalla on omat tapansa valmistautua tulevaan tapaan. Useilla tämä on ennen kaikkea taikauskoa, sillä saman rituaalin avulla itsestään saa puristettua parhaan tuloksen.

Tätä noudattaa myös Montreal Canadiensin hyökkääjä Andrew Shaw, mutta hän on vienyt kyseisen systeemin hiukan pidemmälle. Shaw’lle ei riitä esimerkiksi se, että hän sitoo vasemman luistimensa ensiksi tai mikään muu vastaava.

Ei sinnepäinkään.

– Se on jotain sellaista, mitä olen aina tehnyt jos olen halunnut rentouttaa oloani. Se alkoi noin kahdeksan vuotta sitten junioreissa pelatessani, Shaw alusti Montreal Gazettelle.

– Paiskaan mailani maahan ja lyön seitsemän kertaa rintasuojaani. Sitten menen aloitusasentoon ja teen haamualoituksen kaksi kertaa rystyllä ja kerran kämmenellä. Sen jälkeen pyöräytän mailaa, jotta saan ranteeni auki. Sitten valitsen hyvän mailan ja yritän rentoutua.

Omalta osaltaan Shaw’n huolellinen ja omaperäinen valmistautuminen on toiminut, sillä hän on tehnyt kauden 56 otteluun kymmenen maalia ja yhteensä 24 tehopistettä. Lisäksi kovaotteinen hyökkääjä on kerännyt tililleen 103 jäähyminuuttia.