New York Rangersin ykkösvahdin haarniskaa kantaa ainakin tilapäisesti suomalaisvahti Antti Raanta.

Sen myötä, kun manhattanilaisseuran ykkösvahti Henrik Lundqvist loukkaantui, ja joutui ainakin ensitietojen mukaan 2-3 viikon sairaslomalle, Raannalle tarjoutui oiva mahdollisuus. Hän nimittäin saa nyt vastakaikua pyynnöilleen suuremmasta vastuusta.

– Siitä hetkestä lähtien, kun saimme tietää ”Hankin” tilanteesta, päätimme edetä ottelun kerrallaan. Antti on kuitenkin sanonut, että haluaisi pelata enemmän, ja nyt siihen on olemassa mahdollisuus, Rangers-päävalmentaja Alain Vigneault paljasti CBS New Yorkille.

Tähän mennessä Raanta on pelannut kaksi ottelua sitten Lundqvistin loukkaantumisen. Ensimmäinen niistä päättyi voittoon ja viime yönä lopputuloksena oli niukka 2-3-tappio kotihallissa Tampa Bay Lightningille.

Iso merkitys pudotuspelien suhteen

27-vuotiaan Rangers-vahdin otteet tulevatkin suuresti määrittämään sen, mille sijalle Rangers runkosarjassa päättyy. Raannan joukkuekavereilla onkin suuri luotto suomalaiseen.

– Rangersiin saavuttuaan hän on ollut todella luotettava maalivahti. Meillä on kaikki luotto maailmassa siihen, että hänestä on tähän hommaan. Hän on loistava maalivahti, joka on todella rauhallinen maalillaan, joukkuekaveri ja varakapteeni Marc Staal hehkuttaa.

– Oli sitten maalissa Hank tai Antti, se ei juurikaan vaikuta pelaamiseemme. Meillä on aina sama luotto jokaiseen peliin lähtiessämme.

Myös toinen varakapteeni, hyökkääjä Derek Stepan, yhtyi kollegansa näkemyksiin.

– Kaikki puhuvat siitä, että tämä on kahden maalivahdin sarja. Sinulla siis täytyy olla kaksi maalivahtia, jotka pystyvät vahvoihin suorituksiin.

– Antti on pelannut tähän mennessä todella hyvin. Kaikki tässä joukkueessa uskovat häneen ja kaikki tietävät, että hän on todella luotettava maalivahti.

Raanta on nyt pelannut kuluvalla kaudella 25 ottelussa, joista hän on aloittanut 21. Voittoja on irronnut 14, hänen torjuntatilastonsa ovat 92,10/2.29 ja tilillä on kolme nollapeliä. Hän siis todella on ollut kaikkien näiden saamiensa luottamuslauseiden arvoinen maalivahti.