Kun joukkue menettää ykkösvahtinsa sairastuvalle pitkäksi aikaa, voisi seuran sisällä hyvinkin syntyä pienoinen paniikki. Mutta ei New York Rangersissa. Joukkueen riveissä kiekkoilee Henrik Lundqvistin lisäksi nimittäin myös toinen erinomainen maalivahti, Antti Raanta.

Raanta sai elämänsä mahdollisuuden, kun Lundqvist joutui pitkälle sairaslomalle. Nyt hän on manhattanilaisseuran ykkönen, ainakin hetken aikaa.

Eikä Raanta myöskään pettänyt, kun Rangers kohtasi viime yönä Detroit Red Wingsin. Hän nappasi kamppailussa 23 torjuntaa, päästäen selkänsä taakse vain yhden osuman. Täten hänen torjuntaprosenttinsa oli 95,8.

Raanta on muutoinkin ollut tällä kaudella erinomaisessa vireessä. Hänellä on nyt takanaan 24 ottelua, joista mies on aloittanut 20. Raannan tilastot kamppailuista ovat myöskin komeat; 92,4/2.25.

Kaiken lisäksi Raanta on onnistunut loistavasti myös siinä kaikkein tärkeimmässä, eli voittojen haalimisessa. Suomalainen on nimittäin poistunut tällä kaudella kaukalosta voittavana maalivahtina jopa 14 otteeseen.

Tämä on samalla Raannan uusi henkilökohtainen ennätys NHL-kaukaloissa. Edellinen ennätys tuli hänen tulokaskaudellaan, 2013-14, kun hän voitti 25 pelaamastaan ottelusta 13 kappaletta.