Viime yön NHL-kierroksella nähtiin, myös iltapelit mukaan lukien, peräti 16 suomalaispelaajaa.

Tuukka Rask & Valtteri Filppula:

Pysäytti Philadelphia Flyersia vastaan pelatussa ottelussa 26 laukausta ja antautui joukkueensa loppuhetkillä tulleessa voitossa ainoastaan kertaalleen. Voitto Valtteri Filppulan Flyersista oli erittäin tärkeä ja suomalaisvahti valittiin ottelun kakkostähdeksi. Filppula sen sijaan jäi tehopisteittä ja teholukemaan -1.

Juuse Saros & Joonas Donskoi:

Nashville Predatorsissa Pekka Rinteen kakkosvahtina toimiva Saros pysäytti vierasottelussa Joonas Donskoin edustaman San Jose Sharksin. Nuori suomalaisvahti, joka valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi, venyi kiekon eteen 25 kertaa, kun Predators vei tiukan taiston nimiinsä vieraskaukalossa lukemin 3-1. Donskoi kellotti peliaikaa 15:40, mutta jäi tehopisteittä.

Rasmus Ristolainen, Joonas Korpisalo, Markus Nutivaara ja Lauri Korpikoski:

Buffalo Sabresin ja Columbus Blue Jacketsin välinen erikoinen ottelu kääntyi sinitakkien 3-0-vierasjohdosta, avauserän jälkeen, Sabresin 5-3-voittoon. Rasmus Ristolainen huhki joukkueensa alakerrassa aivan tajuttomat peliminuutit 32:07, antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä, joista toisen voittomaaliin, keräsi tehotilaston +2 ja rikkoi oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (ennen 41 pistettä) nostaessaan koko kauden pistesaldon lukemiin 5+38. Korpikoski (7:58) ja Nutivaara (13:55) jäivät ilman tehopisteitä, mutta heistä jälkimmäisen tehotilasto oli tappiosta huolimatta upea +3. Korpisalo pysäytti joukkueelleen 26 laukausta.

Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Leo Komarov:

Sebastian Aho (19:36) ja Teuvo Teräväinen aloittivat ottelun joukkueensa ykkösketjussa. Kumpikaan ei onnistunut tällä kertaa tasaviisikoin, mutta Teräväinen (17:45) iski joukkueensa toisen maalin ylivoimalla, mutta jäi tehotilastolukemaan -1. Vieraiden suomalainen pommikone Leo Komarov (15:18) keräsi tililleen neljä taklausta. Maple Leafs voitti ottelun jatkoajalla lukemin 3-2.

Mikko Rantanen:

Mikko Rantasen ilta kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan oli todella hiljainen. Hänelle kirjattiin 15 minuutin ja 49 sekunnin peliajalla kaksi ohilaukausta sekä yksi taklaus. Senators voitti ottelun lukemin 2-4.

Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen:

Florida Panthersin Aleksander Barkov (21:01) oli ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan pelituulella, sillä hän syötti joukkueensa molemmat maalit, tehotilasto oli +2, hän laukoi kolmesti kohti maalia ja taklasi kertaalleen. Se ei kuitenkaan riittänyt Lightningin noustessa 0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon. Jussi Jokinen, joka oli ainakin paperilla alennettu nelosketjuun, jäi teholukemaan -1.

Patrik Laine ja Joel Armia:

Calgary Flames marssi vierasottelussa Patrik Laineen (18:01) ja Joel Armian (14:01) edustamaa Winnipeg Jetsiä vastaan jo yhdeksänteen perättäiseen voittoon, kun se varasti pisteet vieraskaukalossa numeroin 3-0. Laine oli pudotettu täysin käsittämättömästi ulos ykkösylivoimasta ja jäi uudessa ketjussaan pimentoon. Armia ei myöskään yltänyt ottelussa tehopisteille, mutta jatkoi vahvaa perustekemistään.

Muut suomalaiset:

Jyrki Jokipakka (Ottawa Senators), Jori Lehterä (St. Louis Blues), Teemu Pulkkinen (Arizona Coyotes), Markus Granlund (Vancouver Canucks) sekä loukkaantunut Olli Määttä istuivat jokainen ottelunsa katsomon puolella.