Boston Bruins isännöi hetki sitten päättyneessä elintärkeässä ottelussa Philadelphia Flyersia ja ottelun loppu sisälsi todellista draamaa.

Kahden ensimmäisen erän ajan vierasjoukkueena toiminut Flyers oli pelillisesti hieman niskan päällä. Siitä kielivät otteet kaukalossa ja sitä vahvistivat laukaisutilastot, jotka menivät oranssipaidoille kahden ensimmäisen erän osalta 23-15.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa ajassa 18:38, kun David Pastrnak iski Patrice Bergeronin syötöstä ylivoimalla kiekon Steve Masonin selän taakse.

Flyers tasoitti ottelun, ohittaen kakkostähdeksi valitun Tuukka Raskin, pelikellon osalta vain muutamaa minuuttia myöhemmin, joskin toisessa erässä. Maalintekijänä kunnostautui viime aikoina erinomaisesti pelannut Jordan Weal ja syöttäjinä toimi kaksikko Wayne Simmonds & Claude Giroux.

Ottelun päätöserä oli puolestaan Bruinsin hallintaa. Joukkue kykeni luomaan tilanteita kerta toisensa jälkeen Flyers-maalille, mutta philadelphialaisnippu kesti maalivahti Masonin johdolla.

Oltiin menossa jo jatkoajalle

Joukkueiden välinen elintärkeä ottelu taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista oli etenemässä jo vahvasti kohti jatkoaikaa, mutta vain 5,6 sekuntia ennen loppua Bruins pääsi iskemään ottelulle viimeiset nuotit.

Pelaajasiirtojen takarajalla joukkueeseen hankittu Drew Stafford pelasi yksinkertaista jääkiekkoa toimittaen kiekkoa kohti maalia ja peliväline kimposi Flyers-puolustaja Brandon Manningin kautta sisään.

Samalla se tarkoitti sitä, että Flyers hävisi toisen niin sanotun kuoleman ottelunsa putkeen, sillä toissa yönä se joutui toteamaan niin ikään samoista pudotuspelipaikoista taistelevan Toronto Maple Leafsin paremmakseen. Samalla joukkueen, ja siinä samassa luonnollisesti Valtteri Filppulan, pudotuspeliunelma muuttui entistä kaukaisemmaksi haaveeksi.

Filppula pelasi ottelussa 17:41 ja jäi tehotilastossa pakkasen puolelle (-1) oltuaan ratkaisumaalin aikaan kentällä. Rask pysäytti ottelussa 26 laukausta, kun taas Masonille torjuntoja kirjattiin 25.