St. Louis Blues haki yllätysvoiton numeroin 2-1 Minnesota Wildista, mutta vakaasti nollapeliä kohti edennyt Blues-vahti Jake Allen oli vielä pilata vieraiden riemun.

Allen pelasi ottelussa erinomaisesti, mutta hänen kehonkielestään oli viimeisen viiden minuutin aikana huomattavissa valtava hermostuneisuus.

Lopulta tuo hermostuneisuus konkretisoitui ajassa 59:49 selän taakse painuneeksi kiekoksi, kun Mikko Koivu toimitti pomppivan kiekon sisään lähes puolesta kentästä.

CJ Fogler account may or may not be notable

@cjzero
Jake Allen allows Mikko Koivu to score from center ice, wins anyway

Jokainen varmasti muistaa aikanaan suomalaisvahti Vesa Toskalan selkänsä taakse päästämän maalin. Tuolloin ”laukaus” lähti toisesta päästä saakka, Toskala asetti räpylänsä tiettyyn kohtaan, mihin kiekko oli tulossa, ja juuri viime hetkellä se muutti virhepompun kautta suuntaa.

Koivun iskemä maali siis muistutti tuota samaista osumaa erittäin paljon ja ainoa konkreettinen ero oli siinä, että Allen ohitettiin ”vain” puolikentästä.

Muutoin esimerkiksi kiekon käyttäytyminen oli juuri samankaltaista ja sen sijaan, että se olisi saapunut odotettuun päämäärään, muuttui molemmissa tilanteissa suunta viime hetkillä.

32 kertaa ottelussa torjuneen Allenin onneksi Blues kuitenkin onnistui nappaamaan elintärkeät pisteet, sillä joukkue pitää hallussaan Läntisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa ja on keskellä kuumaakin kuumempaa taistelua viimeisistä paikoista.