Pittsburgh Penguins on kärsinyt kuluvalla kaudella, toisin sanoen jälleen kerran, lukuisista puolustajien loukkaantumisista.

Tällä hetkellä joukkueen kokoonpanosta ovat sivussa jo pidempään poissa olleet Olli Määttä ja Trevor Daley. Heidän joukkoon liittyi noin viikko sitten ykköspuolustaja Kris Letang, joka on nyt huilannut joukkueensa viimeiset neljä ottelua.

Letangille vamma ei ole suinkaan hänen NHL-uran ensimmäinen, eikä se ole sitä edes kuluvan kauden osalta. Häneltä on nimittäin jäänyt tällä kaudella väliin jo 22 ottelua ja lisää saattaa olla tulossa, sillä kanadalaispuolustajan paluulle ei olla asetettu minkäänlaista toipumisaikataulua.

– Tilanne on hieman monimutkainen. En sanoisi hänen olevan palaamassa aivan välittömässä tulevaisuudessa, mutta olemme toiveikkaita, että kyseessä ei ole pitkäaikainen poissaolo, salamyhkäinen Penguins-päävalmentaja Mike Sullivan kommentoi luottomiehensä tilannetta NHL.com:lle.

”Vaikea muuttaa tapaa, jolla pelannut koko elämänsä”

Penguins-leirissä ollaankin oltu jo pidempään huolestuneita Letangin loukkaantumismääristä ja häntä on pyydetty muokkaamaan pelityyliään. Näin Sullivan kommentoi asiaa tammikuussa Pittsburgh Post-Gazettelle.

– ”Tanger” on erittäin kilpailuhaluinen kaveri ja hänen pelaamisensa on erittäin rohkeaa. Luodakseen tilanteita, hän on valmis ottamaan iskuja vastaan.

– Mutta ajoittain hän ottaa tarpeettomia iskuja, koska hän pitää kiekkoa itsellään ja odottaa jotain sellaista tapahtuvan, mitä ei ole olemassa. Yksi asioista, josta koko valmennustiimi on keskustellut Letangin kanssa, on ollut se, ettei hän asettaisi itseään niin usein tilanteisiin, joissa hän on haavoittuvainen.

Letang itse totesi samaan aikaan, että pelityylin muuttaminen on hänen kaltaiselle kokeneelle pelaajalle vaikeaa.

– Kyllä se on takaraivossani koko ajan, mutta on vaikea muuttaa jotain tapaa, jolla on pelannut koko elämänsä ajan. Mutta se on asia, johon ehdottomasti kiinnitämme huomiota, ja jota pyrimme parantamaan.

– On olemassa tiettyjä tilanteita, joissa Sullivan ei halua minun… Joissa iskun vastaanottamisella ei ole mitään voitettavissa ja joissa minun ei kannattaisi asettaa itseäni pahaan paikkaan.

– Esimerkiksi 50-50-kiekossa hän haluaisi, että menen kiekkoon vasta vastustajan jälkeen, enkä ennen vastustajaa, koska suurin osa noista kavereista ei edes yritä pelata kiekkoa, vaan tulee puhtaasti vain taklaamaan minua.

Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford onkin varmasti tyytyväinen ratkaisuihin, joita hän on viime aikoina tehnyt, sillä hallitseva Stanley Cup -voittaja hankki ennen pelaajasiirtojen takarajaa riveihinsä puolustajat Ron Hainseyn ja Mark Streitin.