Teemu Pulkkinen aloitti tämän kauden Detroit Red Wingsin riveissä, mutta hänen tiensä on nyt kulkenut Minnesota Wildin ja AHL-liigan kautta Phoenixiin, Arizona Coyotesin riveihin.

Pulkkisen avausottelu Coyotesin paidassa alkoi todella räväkästi, sillä hän iski maalin heti debyytissään Buffalo Sabresia vastaan. 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi Pulkkinen pääsi siirtämään kiekon tyhjään maalin Max Domin syötöstä. Kaksikko pääsi yrittämään maalintekoa myöhemmin lähes identtisessä tilanteessa, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt maaliin.

Loistava debyytti nostatti odotuksia ja toiveita siitä, että Pulkkisen NHL-ura voisi sittenkin vielä jatkua. On hyvin tiedossa, että Pulkkisen laukaus ja maalintekotaito ovat erinomaisella tasolla, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on paljon parannettavaa. Debyytti jätti Pulkkisen osalta kysymysmerkkejä, vaikka hän iskikin maalin.

Pulkkinen oli nimittäin maalin jälkeen hyvin näkymätön. Asiaan vaikutti osaltaan se, että Coyotes keräsi ottelussa paljon jäähyjä, ja luonnollisesti Pulkkisen paikka ei ole joukkueen alivoimassa. Hän keräsi kyllä vastuuta ylivoimassa, mutta vaarallisiin maalintekopaikkoihin hän ei päässyt.

Ottelun jälkeen Coyotesin päävalmentaja Dave Tippett kehui suomalaista, mutta palkitsi Pulkkisen istuttamalla hänet seuraavassa ottelussa katsomoon. Koko tilanne selittyi sillä, että Anthony Duclairille tarjottiin mahdollisuus pelaavassa kokoonpanossa. Duclair lähetettiin kesken tämän kauden AHL:ään, sillä hänen otteensa kaukalossa eivät olleet sellaisia, joita valmennusjohto odotti.

Pulkkinen ja Duclair taistelivat lähtökohtaisesti samasta pelipaikasta, joten Pulkkisen kohtalo oli seurata ottelu katsomosta. Tippettillä olisi ollut silti mahdollisuus peluuttaa Pulkkista alemmissa ketjuissa, mutta kokenut valmentaja ei nähnyt tähän syytä.

Nyt tai ei koskaan!

Vaikka katsomokomennus oli ymmärrettävä, Pulkkiselle kyseiset tilanteet ovat pahin mahdollinen asia uran kannalta. Juuri nyt hän pelaa tulevaisuudestaan ja jatkostaan NHL:ssä. Peliura ei välttämättä jatku Coyotesissa, mutta mikäli hän onnistuu loppukauden osalta ja iskee maaleja liukuhihnalta, tilanne voi senkin osalta muuttua.

AHL:ssä Pulkkinen on jo todistanut kykynsä, mutta samat kyvyt ja taidot eivät ole vielä siirtyneet NHL-kaukaloon. Parhaalla AHL-kaudellaan yli 30 maalia iskenyt Pulkkinen onkin nyt urallaan risteyskohdassa, sillä jos tuleva kevät ei onnistu, yhtenä vaihtoehtona on paluu Eurooppaan.

Pulkkinen on vielä kahdeksan ottelun tai reilun 20 päivän ajan waiver-vapaa pelaaja, jonka jälkeen hänet on lähetettävä jälleen siirtolistan kautta AHL:ään, mikäli seura näkee sen tarpeelliseksi.

Seuraavat kuukaudet tulevatkin näyttämään sen, onko Teemu Pulkkisesta vielä NHL-pelaajaksi.