Suomalaisittain kaikki katseet ovat suunnattuna Winnipeg Jetsin ja Minnesota Wildin väliseen otteluun, jossa liekeissä on kaksi kuluvan kauden tehokkainta suomalaista, Mikael Granlund ja Patrik Laine.

Samaan aikaan myös Floridassa ollaan nähty suomalaista tähtiloistoa. Panthers nimittäin isännöi hetki sitten päättyneessä ottelussa Carolina Hurricanesia kotikaukalossaan.

Ottelussa on tulessa neljä suomalaista – Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen – ja heistä kolme ylsi tehopisteille.

Ensimäisessä erässä Jaromir Jagr aloitti maalinteon Jonathan Huberdeaun ja Aleksander Barkovin syötöistä ylivoimalla, aikaan 12:35 ja reipas neljä minuuttia myöhemmin Vincent Trocheck vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun toisessa erässä Lee Stempniak puolestaan kavensi numeroiksi 2-1 ja ottelun päätöserässä, aikaan 45:48, Sebastian Aho toi kauden 18 osumallaan vierasjoukkue Hurricanesin tasoihin, iskettyään irtokiekon ohitse Roberto Luongon.

Carolina Hurricanes

@Canes
[Goal GIF] @SebastianAho ties the game! #Redvolution #CARvsFLA

Suomalaiskohtaaminen venyi lopulta jatkoajan kautta aina voittolaukauskilpailuun. Siellä voiton vei Florida Panthersin, kiitos Barkovin, joka onnistui kilpailun avanneena laukojana, kas tähän malliin.

Kun myös Panthersin Huberdeau onnistui, ja vieraden Stempniak & Aho epäonnistuivat, voitti kotijoukkue ottelun lukemin 3-2.

Suomalaisittain pisteittä ottelussa jäi ainoastaan Jokinen, joka oli kolmeen edelliseen otteluun kerännyt tehot 0+3.