Mikael Granlund teki yhden NHL-kauden 2016-17 eittämättä hienoimmista osumista ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Minnesota Wild juhli ottelussa 5-4-voittoa, kun suomalaislaituri taiteili jatkoajalla, vain 12 sekunnin pelaamisen jälkeen upeaakin upeamman osuman.

NHL

@NHL
He only needed 12 seconds to score a highlight-reel of a game-winner. #LAKvsMIN

Samassa kentällisessä pelaava suomalaisduo Granlund & Mikko Koivu oli vielä varsin maltillisella tuulella ottelun varsinaisella peliajalla, ainakin mitä tulee tehopistetehtailuun.

Kaikkein tärkeimmällä hetkellä kaksikko astui kuitenkin esiin ja ratkaisi ottelun. Koivu nappasi aloitusvoiton Anze Kopitarilta, kiekko pelattiin Jared Spurgeonin kautta Granlundille, joka taiteili koko kentän läpi.

Kyseessä oli Granlundin kuluvan kauden 20:s maali ja samalla hän nosti koko kauden pistesaldonsa lukemiin 20+36=56. Koivulle syöttö oli puolestaan kauden 30:s ja hänen tehopistelukemansa ovat nyt 17+30=47. Suomalaisduo juhli siis ottelussa niin sanotusti pyöreitä.

Wildille ottelu oli ensimmäinen yli viikkoon, sillä joukkueella oli ottelua ennen niin sanottu bye-viikko.

Wild esitti ottelussa myös tuoreet hankintansa Martin Hanzalin ja Ryan Whiten. Kaksikosta ensimmäinen jäi ottelussa pisteitä, mutta nelosketjuun istutettu White sen sijaan tälläsi heti tehot 1+1. Hänen suoritustaan korostaa se, että miehelle kertyi peliaikaa ainoastaan alle kymmenen minuuttia.

Ottelussa kahden tehopisteen iltaa viettivät Whiten osalta Wildin Spurgeon (0+2) sekä vieraiden Marian Gaborik (1+1) ja Jake Muzzin (1+1).