Minnesota Wild palasi viime yönä alle viikon mittaiselta tauoltaan, jota kutsutaan tuttavallisemmin bye-weekiksi. Siinä missä monet joukkueet ovat hävinneet paluuottelunsa, jatkoi Wild sen sijaan vakuuttavaa tekemistään.

Se nimittäin voitti Los Angeles Kingsia vastaan pelatun ottelun lukemin 5-4 jatkoajan jälkeen. Jatkoaikaa ei toisaalta ehditty pelaamaan kuin 12 sekuntia, kun suomalaishyökkääjä Mikael Granlund nousi jälleen joukkueensa suurimmaksi sankariksi.

Ja sitten on pakko todeta, että herranjestas millä tyylillä! Granlund nimittäin puikkelehti jatkoajalla Anze Kopitarin, Jeff Carterin ja Drew Doughtyn ohi täysin omatoimisesti, ja iski kiekon Jonathan Quickin selän taakse.

Sikotautiepidemia vaivaa

Granlundin maali oli valtaisan komea ja iso koko Wild-laumalle. Siinä saattaa kuitenkin olla omat haittapuolensa sen suhteen, mitä joukkue on eilisestä lähtien kärsinyt.

Nimittäin kahdella Wild-pelaajalla, Zach Parisella ja Jason Pominvillella, todettiin eilen sikotauti. Kaksikko on jo karanteenissa, mutta tartuntaa tämä ei välttämättä ehtinyt estämään.

Granlundin maali todella komea, joten tätä juhlittiin luonnollisesti hyvin estottomasti – ilman, että ajatukset olisivat edes käyneetkään sikotaudissa. Nämä tuuletukset saattoivatkin olla osien kohdalla kohtalokas liike.

– Toivottavasti selviämme nämä tulevat päivät ilman, että että kukaan saa oireita. Mutta jos nyt ollaan rehellisiä, niin Granlundin maalin jälkeen tuuletuksissa tuli paljon pelihanskaa naamalle ja paljon kontaktia. Joten jos jollakin tässä koko kasassa oli virus, se on nyt meillä kaikilla, joukkueen tähtipelaaja Eric Staal maalaili NHL.com:n mukaan.