Anaheim Ducksin Antoine Vermette hölmöili noin muutama viikko sitten urakalla, kun hän huitaisi ottelun linjatuomarina toiminutta Shandor Alphonsoa mailallaan.

NHL:n sääntöjen mukaan tuomareihin kohdistunut väkivaltaisuus tuottaa automaattisesti 10 tai 20 ottelun mittaisen pelikiellon, kuten esimerkiksi viime kaudella kohua aiheuttanut tilanne Dennis Widemanin kohdalla osoitti.

Myöskään Vermette ei saanut erheestään armahdusta, sillä NHL tuomitsi miehelle kymmenen ottelun mittaisen pelikiellon. Sääntöjen mukaisesti Ducks-hyökkääjällä oli mahdollisuus valittaa tuomiostaan ja hän myös luonnollisesti tarttui tähän oljenkorteen.

Moni uskoikin, että valitus menisi läpi, ja jotkin raportit kertoivatkin pelikiellon lyhenevän viiteen otteluun.

Vermette tapasi lopulta itse NHL:n komissaarina toimivan Gary Bettmanin viime torstaina New Yorkissa. Tapaaminen ei tuottanut kuitenkaan Vermettelle mieleistä tulosta, sillä NHL päätti pitää pelikiellon voimissaan.

Mies on kärsinyt nyt pelikiellostaan viisi ottelua ja hänen paluunsa kaukaloihin tullaan näkemään maaliskuun 12. päivä, kun Ducks kohtaa Washington Capitalsin.